Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál otca českej tenistky: Z dcériných peňazí kupoval drogy!

Barbora Záhlavová-Strýcová
Barbora Záhlavová-Strýcová (Zdroj: TASR)

PRAHA - Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová sa nepriamo ocitla v centre škandálu, do ktorého je zapletený jej otec. Jindřich Strýc (57) sa priznal, že predával drogy, ktoré kupoval za peniaze svojej dcéry. Hrozí mu až desaťročné väzenie.

Koncom januára ho zadržala zásahová jednotka v Plzni. U obvineného našla väčšie množstvo kokaínu, pervitínu a pestiareň konope. Otec známej tenistky sa obhajuje tým, že drogy mal pre osobnú potrebu. "Marihuanu som fajčil, aby sa mi dobre spalo. Kokaín mi pomáhal pri bolestich chrbtice, keď nezaberali lieky. Pervitín som si kúpil preto, lebo som chcel vyskúšať, ako funguje. Bola to otrasná skúsenosť, preto som s tým ďalej nepokračoval a niečo zostalo doma," vypovedal.

S predajom drog podľa obžaloby začal v roku 2002 a dokonca priznal, že na to využíval aj peniaze dcéry, ktoré si našetrila počas kariéry. "Mám neobmedzený prístup k bankovému kontu dcéry," šokoval Strýc, ktorý minulý štvrtok požiadal o prepustenie z väzby. Je ochotný zaplatiť aj kauciu, ktorá by samozrejme išla z vrecka úspešnej športovkyne.

Barbora je momentálne v Paríži, kde prebieha druhý Grand Slam sezóny. "Myslím, že o pár dní už bude späť a bude súdu k dispozícii," povedal obvinený díler. O prípade informoval portál Blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu