Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Točila som prsiami namiesto antikoncepcie, šokuje matka vlčích detí

Rodičia o svoje deti stratili záujem
Rodičia o svoje deti stratili záujem

BRATISLAVA/PRAHA - Naozaj bizarný svet sa odkrýva v šokujúcej kauze takzvaných vlčích detí. Všetko začalo, keď Martinka (3) a Hostivíta (2) objavili v jednom z bytov v centre Prahy a zistilo sa, že nikdy nevideli vonkajší svet. Ich rodičia vyznávajúci alternatívny život sú, jemne povedané, čudáci.

Martin a Hana Kašpárková po pôrode zatajili svojich dvoch synov a nikdy ich nepustili z bytu na pražských Vinohradoch. Neprihlásili ich ani na úradoch. Manželom hrozí 12 rokov väzenia a proces s nimi sa začal práve dnes.

Dvojica vyznávala náboženstvo starých Slovanov a neuznávala také "zbytočnosti" ako je lekárska starostlivosť. Obe deti Hana porodila doma, jedno vraj "z dôvodu čistoty" na WC. "Nechcelo sa mi upratovať kuchyňu ako po prvom pôrode," uviedol jej muž.
 
Obaja chlapci prišli na svet v byte, ktorý sa v ďalších rokoch stal ich svetom. Matka nikdy v tehotenstve nenavštívila odborníka. Ani po pôrodoch rodičia chlapcov neprihlásili na matrike ani u detského lekára. Rodičia sa vyhýbali aj povinným očkovaniam a preventívnym prehliadkam.
 
Muž na súde popísal i svojrázne spôsoby, ktorými dvojica nahradzovala antikoncepciu. "Žena sa dočítala v knihe liečenia, že keď bude denne 360-krát točiť prsiami na jednu a druhú stranu, stane sa neplodnou. Lenže potom jej začalo rásť bruško," vypovedal otec malých chlapcov, ktorí skončili v starostlivosť príbuzných.
 
Chlapcom život v izolácii mimoriadne uškodil. Súdni psychológovia a psychiatri, ktorí sa podieľali na ich vyšetrení, dnes vo veku dvoch a troch rokov, označili ich stav za vážny. "Obom poškodeným maloletým spôsobili dlhšiu dobu trvajúcu poruchu zdravia, majúcu charakter ťažkej ujmy na zdraví," uvádzajú znalci. 
 
Deti totiž okrem plaču nedokázali iným spôsobom vyjadriť city, vydávali iba škreky. Odtiaľ pochádza aj pomenovanie vlčie deti, ktoré im dali české média a ktoré odkazuje na prípady, keď deti žili bez kontaktu so spoločnosťou a vychovávali ich zvieratá.
 
Podľa odborníkov pražskí chlapci nemali ani dosť oblečenia, takmer žiadne hračky a žili v nevyhovujúcich hygienických podmienkach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu