Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V USA schválili revolučný zákon: Armáda bude môcť ľudí väzniť aj zabiť!

ilustračné foto
ilustračné foto

WASHINGTON - Podľa servera CNN minulý štvrtok vo večerných hodinách miestneho času prijal Senát Spojených štátov návrh zákona, ktorý definuje celé USA ako "bojisko". Znamená to, že v prípade jeho uvedenia do platnosti americká armáda dostane do rúk nekontrolovateľnú moc beztrestne zatknúť, zadržať, vypočúvať a dokonca aj zavraždiť svojich občanov bez obvinenia alebo súdu.

Zákon bol vytvorený tajne senátormi Carlom Levineom a Johnom McCainom, predtým, než ho odovzdali výboru na stretnutí za zatvorenými dverami, bez akéhokoľvek vypočutia.

Odstavec 1031 možno interpretovať tak, že Američania budú vyhlásení za domácich teroristov a uvrhnutí do vojenského väzenia bez akéhokoľvek odvolania. Vzhľadom na to, že ministerstvo bezpečnosti charakterizovalo nákup zlata, vlastnenie zbrane, používanie hodiniek alebo ďalekohľadu, a všetky bežné typy správania ako potenciálny indikátor domáceho terorizmu, sú takéto opatrenia voľne zneužiteľné.

Podľa legislatívnej kancelárie ACLU by sa tak Američania mohli stať cieľom zákonov, ktoré sú údajne namierené proti teroristom a nepriateľským bojovníkom. "Ak ste si mysleli, že popravy amerických občanov v zahraničí boli dosť zlé, tak teraz budú podobné právomoci aplikované aj v "otčine", inými slovami vo vašom meste, komunite, na vašom dvore," uviedla kancelária v správe proti prijatiu tohto zákona.

Senát ho však minulý týždeň podľa portálu newsvoice.se schválil, a to v pomere hlasov 93:7. USA sa tak dostali iba na krok od likvidácie ústavných práv.

"Priechod tohto zákona nie je ničím iným než konečným vyhlásením vojny armády a mocenských síl Američanom. Ak bude podpísaný, zničí Listinu práv a podrobí Ameriku vojenskej diktatúre, kompletne aj s tajným zatýkaním, tajnými väznicami, nezákonnými výsluchmi, zadržiavaním na dobu neurčitú bez obvinenia z trestného činu, mučením Američanov a dokonca aj "legitímnou vraždou" amerických občanov na americkej pôde!," napísal portál.

"Ak ste sa ešte neprebudili do reality policajného štátu, varujeme vás, čas beží. Akonáhle sa zákon stane platným, nemáte v Amerike viac žiadne práva," varoval autor článku na newsvoice.se.

Výzva podobného charakteru sa objavila aj na YouTube. Hackerská skupina Anonymous, ktorá prostredníctvom DoS útokov zostreľuje vybrané weby a apeluje k demonštráciám, začína svoje video slovami: "Drahí bratia a sestry, je čas otvoriť oči".

Anonymous

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu