Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česku sa vyhrážajú svätou vojnou, vraj pomohli pri dolapení bin Ládina!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PRAHA - Volajú po svätej vojne a zničení českých tajných služieb! Prispievatelia islamistických internetových stránok sa začali našim západným susedom vyhrážať po tom, ako sa na webe objavili informácie, že tamojšie Vojenské spravodajstvo malo dopomôcť k dolapeniu Usamu bin Ládina.

"Musíme vyhlásiť svätú vojnu českej rozviedke, zničiť ju a dať im lekciu, na ktorú nikdy nezabudnú," reaguje na správu vojenskej tajnej služby užívateľ internetového diskusného fóra Palestine’s Dialogue, Raíd Lágúb. To sa hlási k militantnému hnutiu Hamas. Väčšina príspevkov sa nesie v radikálnom duchu a útočia na Spojené štáty americké.

České vojenské spravodajstvo sa vo svojej výročnej správe pochválilo, že práve oni by mohli mať podiel na dolapení šéfa al-Kájdy. "V roku 2010 sme prostredníctvom vlastných získali informácie a pohybe a dislokácii významných teroristov, ktorých analytici vyhodnotili ako relevantných. Tieto informácie sme posunuli partnerským spravodajským službám a mohli tak v konečnom dôsledku prispieť k chyteniu najhľadanejšieho teroristu sveta," uvádza sa v správe.

Na výzvy z palestínskeho webu však spravodajstvo nereagovalo. Odborníci už spravodajskú službu varovali, že zverejnenie ich možného úspechu prišlo príliš skoro. Moslimovia totiž volajú po odplate za bin Ládina. Okrem toho podľa niektorých expertov na túto problematiku ide skôr o zbožné prianie českej tajnej služby ako o naozajstnú spojitosť a dolapením muža zodpovedného za útoky z 11. septembra 2001.

"Nechcem strašiť našich občanov, ale nemyslím, si, že by taká informácia mohla v arabskom svete uniknúť pozornosti," uviedol bývalý šéf Vojenského spravodajstva Andor Šándor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu