Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Porážané kravy bijú a mučia, aby zomreli v agónii!

Kravy nechajú vykrvácať
Kravy nechajú vykrvácať (Zdroj: tennews)

SYDNEY - Vývoz živých kráv do Indonézie, ktorý ročne dosahuje objem v hodnote 330 miliónov austrálskych dolárov zastavila v utorok neskoro večer Austrália. Prinútil ju k tomu v televízii odvysielaný záznam krutých porážok na indonézskych bitúnkoch.

Zákaz vývozu bude trvať, kým nebude zabezpečené primerané zaobchádzanie so zvieratami, vyhlásil minister poľnohospodárstva Joe Ludwig, ktorý nariadenie podpísal. Canberra podľa jeho vyhlásenia zavedie šesťmesačné prerušenie vývozu do Indonézie a vláda takisto posúdi vývoz živých jatočných zvierat na všetky zahraničné trhy. K úplnému zákazu vývozu živého dobytka vyzvali austrálsku vládu skupiny na ochranu zvierat.

Podľa obchodníka s hovädzím dobytkom Tima McHugha bude mať zákaz obrovský ekonomický dopad na ranče po celej severnej Austrálii, kde nie sú žiadne bitúnky pre export mäsa. "Je zločinné si myslieť, že ľudia môžu manipulovať s trhmi na základe citových pohnútok," povedal dnes rozhlasovej stanici ABC. "Skutočnosťou je, že by sme nemali byť zodpovední za cudzie krajiny, ktoré nakupujú náš produkt a to, čo s ním robia, akonáhle je v ich rukách," dodal.

Televízia ABC odvysielala 30. mája záznam z indonézskych bitúnkov, na ktorých sú zvieratá bičované, bité, mrzačené a umierajú dlhé minúty potom, čo im boli opakovane podrezané hrdlá. Minister zahraničia Kevin Rudd uistil, že prerušenie obchodovania s jednotlivými bitúnkami nepoškodí "pevné a silné vzťahy" s Indonéziou.

Indonézska metóda zabitia zvierat je založená na islamských zvyklostiach, podľa ktorých aby bolo mäso "halál", teda vhodné pre konzumáciu moslimov, musia zviera vykrvácať, povedal agentúre AP minulý týždeň For Riwantoro, vysoký činiteľ indonézskeho ministerstva poľnohospodárstva. "Musíme chrániť zákazníkov tým, že zaistíme, že konzumujú nielen zdravé a čisté mäso, ale čo je najdôležitejšie, musí byť halál," dodal.

Lyn Whiteová, ktorá zábery z indonézskych bitúnkov urobila a vedie kampaň organizácie Animals Australia, vyhlásila, že zákaz mal prísť skôr, a že problémy v Indonézii sú známe celé roky. "Zdvihol sa mimoriadny nával hnevu nad tým, akým spôsobom je s našimi kravami zaobchádzané a že k tomu boli dodané. Toto je prvý krok," povedala Whiteová austrálskej televízii.

 

Porážka kráv v Indonézii

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu