Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V tehotenstve vyfajčila 20 cigariet denne, vraj sú dobré pre dieťa!

Charlie s neodmysliteľnou cigaretou v ruke Zobraziť galériu (2)
Charlie s neodmysliteľnou cigaretou v ruke

RAINHAM - Mladá matka Charlie Wilcoxová si počas tehotenstva dopriala krabičku cigariet denne. Tento týždeň vyhlásila, že tak robila preto, lebo cigarety jej nenarodenému dieťaťu prospievali.

Dvadsaťročná žena počas deviatich mesiacov vyfajčila viac ako 5000 cigariet. Lekári Charlie varovali, že závislosť môže ohroziť jej nenarodené dieťa tým, pretože sa mu tým znižuje hladina kyslíka. Tá ale mala na vec opačný názor. Tvrdila, že tabak má na dieťa blahodárne účinky, pretože "núti jeho srdce pracovať usilovnejšie a tým sa stáva silnejším".

"Bolo to moje právo, neverila som, že tým dcérke ubližujem. Kde je dôkaz o tom, že fajčenie naozaj škodí!," povedala dvadsaťročná Charlie, ktorá fajčí od svojich štrnástich rokov. Myslí si, že keby sa svojej závislosti vzdala, následný stres by bábätku ublížil oveľa viac ako samotné cigarety.

Ako tehotnej jej doktor urobil test na hladinu oxidu uhoľnatého a zistil, že hodnota bola šesťkrát vyššia ako odporúčané množstvo. Hrozilo preto, že dieťa sa narodí predčasne, s nízkou pôrodnou hmotnosťou alebo s inými zdravotnými problémami ako napríklad infekcia dýchacích ciest. Lilly sa narodila desať dní pred plánovaným termínom a pri pôrode vážila 2,7 kg.

Charlie sa cigariet ani teraz nemieni vzdať. "Milujem fajčenie. Keď som bola tehotná, fajčila som každých 45 minút, zapálila som si pri každej šálke čaju. Je to ako hobby," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu