Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žene chceli vyvolať potrat, dieťatko ešte žilo!

Sofia s dcérkou a  manželom
Sofia s dcérkou a manželom

LONDÝN/BRATISLAVA - Sofia Taylorová (22) drží v náručí svoju dcérku Bella-Mae šesť mesiacov po tom, čo jej lekári povedali, že dieťa zomrelo v lone. Keď ultrazvuk nepreukázal žiadny tep, mala si vziať lieky na vyvolanie potratu. Jej inštikt sa však vzpieral a radšej počkala osem dní na ďalší sken.

"Je to náš malý zázrak. Pozerám sa na ňu a premýšľam, že ak by som si vtedy vzala lieky, nebola by tu. Za štyri hodiny by ju zabili," hovorí matka, ktorá má ešte ďalšie tri dcérky.

Pri skene v Brighton's Royal Sussex County Hospital jej lekári povedali, že by mala ísť na potrat, pretože jej dieťo zomrelo. Údajne nemocničný personál nepreukázal žiadny súcit. "Povedali mi, ako sa zbaviť dieťaťa - ale po troch deťoch viem, aký je to pocit, byť tehotná. Dokonca si spomínam, ako Chris chcel, aby som si vzala tie tabletky, pretože veril lekárom. Vtedy som ho trochu nenávidela," popisuje situáciu Sofia. 

Bella-Mae musela po pôrode bojovať o život, pretože sa narodila predčasne. Bola v inkubátore na jednotke intenzívnej starostlivosti s detskou žltačkou, ale v súčasnosti ju už majú rodičia doma.

"Chcel som ju volať Lucky. Teraz je tu, je to úžasné. Personál, ktorý pomáhal Bella-Mae na svet, bol skvelý. Ale aj tak sme stále nahnevaní," povedal otec Chris.

Šéf nemocnice sa páru za chybu ospravedlnil a sám vykonával dohľad na tým, aby sa zabránilo ďalším prešľapom. "Ľudská chyba tohto druhu je veľmi zriadkavá," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu