Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nemohol sledovať televíziu, utýral novorodenca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Dieťa sa narodilo vlani v januári, manželia ho mali dva mesiace týrať tým, že mu obmedzovali prístup vzduchu a pohyb, nakoniec mu spôsobili početné zlomeniny lebky, krvácanie a pomliaždenie mozgu.

Šokujúcim prípadom sa zaoberá pražský odvolací súd. Súd v Hradci Králové už minulý rok odsúdil muža na 18 rokov väzenia.

Jeho manželke, ktorá sa podľa spisu na týraní vlastného dieťaťa podieľala, súd vymeral tri roky.

Dieťa sa narodilo vlani v januári a manželia ho podľa obžaloby týrali od februára do marca. Večer ho podľa spisu balili do periny, čím mu obmedzili prístup ku vzduchu aj pohyb. Muž navyše podľa obžaloby v niekoľkých prípadoch novorodenca bil cez perinu.

Všetko vyvrcholilo v marci, kedy dieťa údajne minimálne dvakrát udrel strednou silou a spôsobil mu početné zlomeniny lebky, krvácanie a pomliaždenie mozgu. Novorodenec napriek starostlivosti lekárov zomrel vlani 23. marca.

Muž sa pred súdom priznal, že novorodenca balili do periny a rovnako že ho v niekoľkých prípadoch udrel. Tvrdil, že svojím konaním chcel, aby sa dieťa rýchlejšie unavilo, vyplakalo a išlo spať. "Dosť ma rozčuľovalo, že večer plače," vyhlásil predtým.

Žena vypovedala, že balenie do periny bol nápad jej partnera, pretože mu vadilo, že novorodenec plače a nemohol sa pozerať na televíziu. Sama sa na jeho konanie údajne nedokázala pozerať. Pripustila však, že sama novorodenca do periny v dvoch prípadoch zabalila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu