Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Škandál v Dunajskej Strede: Toto nie je vtip, boj fanúšikov proti kebabom, boja sa islamizácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Proti utečencom broja sladkou pochúťkou a národným jedlom! Zbraňami v boji s migráciou a kebabmi by podľa fanklubu futbalového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda mali byť točená zmrzlina a kurací papríkáš.

Na kauzu upozornil aktivista a liberál Martin Dubéci na svojom Facebooku. „Papríkášom a točenou zmrzlinou proti islamizácii. Povedalo vo svojej verejnej výzve vedenie fanklubu DAC Dunajská Streda," napísal vo svojom statuse a ako dôkaz zacitoval časť vyhlásenia: „Nepodporujme rozmach islamského národa. Stačí nám aj naša točená zmrzlina namiesto balkánskej, náš kurací paprikáš namiesto kebabu."

Futbaloví fanúšikovia by ale poslali domov všetkých utečencov bez ohľadu na to, či sú to moslimovia alebo kresťania, a či dorazili teraz alebo pred 30 rokmi. „Podporujeme domácu pôrodnosť!!! Ak niekoho osud odvial od jeho domoviny, radi mu pomôžeme dostať sa domov," citujú maďarské noviny Új Szó. Výzvu tam šéf YBS Roland Domonkos takto vysvetľoval: "Možno, že sú to dva chýbajúce centy k ďalšiemu teroristickému činu".

Svoju odpoveď neskôr dvakrát zmiernil. To, že by domov mali byť poslaní všetci cudzinci, vraj myslel inak. „Tým nemyslíme tých, ktorí tu žijú dvadsať rokov, ale tých, ktorí sú ešte na hraniciach v Srbsku, Grécku alebo Turecku," povedal Domonkos. 

Dubéci pripomína, že o spojení kebabu a islamizácie hovoril aj terajší šéf parlamentu Andrej Danko. „Chcieť riešenia v bezpečnosti či migrácii je úplne normálne. Sú to vážne a dôležité témy. Prečo sme ale potom dovolili, aby naša verejná diskusia klesla do týchto nížin, kde riešime takéto veci, to fakt netuším," uzatvára.

Od vyhlásenia fanúšikov Dunajskej Stredy sa ale nedištancuje SMK-MKP. „Chápem autorov výzvy. Politická elita ich nechala osamote v znepokojení a obavách plynúcich z masívneho a nekontrolovaného prisťahovalectva. Preto zostali zúfalí a svojím vlastným spôsobom úprimne reagujú," povedal pre Új Szó József Menyhárt, predseda strany. Za tento stav podľa neho môžu predovšetkým západní politici a nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Klub zatiaľ na naše otázky neodpovedal.

Viac o téme: IslamUtečenciMigráciaSMK-MKP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu