Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Katrinec usvedčený z klamstva? Dankova expriateľka prehovorila

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V prípade údajného napadnutia Alexandri Juhásovej, ktorú mal podľa obvinení kontroverzného aktivistu Ivana Katrinca zbiť jej expriateľ a súčasný šéf parlamentu Andrej Danko, sa objavilo dôležité svedectvo. Pre web cas.sk o údajnom napadnutí prehovorila tá najpovolanejšia osoba.

Samotná expriateľka Andreja Danka prezradila, čo je pravdy na jeho údajných násilníckych sklonoch a kto v tejto kauze podľa nej klame. Ako Juhásová prezradila pre cas.sk, Andrej Danko ju nikdy fyzicky nenapadol: "S pánom Dankom sme tvorili pár a nikdy sa v našom vzťahu ku mňe nesprával násilne," uviedla blondínka. 

Incident sa mal podľa Katrinca odohrať 8. mája 2015 v bratislavskom podniku LeClub a následne aj vonku na Hviezdoslavovom námestí pred hotelom Carlton. Katrinec počas svojej tlačovej konferencie uviedol, že prokuratúre posunul informácie, ktoré mu "pristáli na stole". Okrem iného aj o svedkoch incidentu. "Myslím, že prokurátor má dostatok informácií na to, aby ich predvolal a vypočul," objasnil. Medializované video, ktoré má zachytávať udalosť, prokuratúra nedostala, aktivista ho nezverejnil ani na tlačovej konferencii. Vyhlásil, že ho nemá, videl ho však. Nevylúčil, že sa v blízkom období objaví.

Katrinec prehral a poskytol novinárom nahrávku muža s cudzím prízvukom, ktorý mal byť nepriamym svedkom incidentu. Priznal, že ide o nelegálne zhotovenú nahrávku, ktorú však zhotovil niekto iný. Aktivista zároveň uviedol, že má poznatky o tom, že sa Danko dopustil násilia aj voči ďalším ženám. Tie prokuratúre neoznámil. Vraj si ich najprv potrebuje zosumarizovať.

Danko chce podať trestné oznámenie

Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko oznámil, že podá po návrate z pracovnej cesty na Cypre trestné oznámenie na lídra OĽaNO-NOVA Igora Matoviča a aktivistu Ivana Katrinca. Podľa Danka poškodzujú jeho meno. Katrinec i Matovič na Facebooku Danka obvinili z toho, že "vlani v máji zbil na ulici svoju priateľku".

"Môžeme potvrdiť, že Ivan K. bol dnes, t. j. 13. decembra 2016 podať na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie, ktoré bude vybavené zákonným spôsobom," informovala jej hovorkyňa Andrea Predajňová. GP podľa Predajňovej neeviduje na osobu Andreja Danka v súvislosti s medializovanými informáciami žiadnu trestnú vec.

Viac o téme: Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu