Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Predvolebný prieskum potvrdil nový trend: Lídrom opozície #Sieť, SKOK! rastie

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, vyhrala by ich strana Smer-SD s 34,8 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu Európskeho analytického centra, ktorý sa uskutočnil telefonicky od 30. septembra do 6. októbra na vzorke 1 541 respondentov. Brány parlamentu by podľa prieskumu prekročilo sedem politických strán.

Druhou najsilnejšou stranou je strana #Sieť, ktorú by volilo 13 percent opýtaných. So ziskom takmer 7,9 percenta skončila na treťom mieste strana Most-Híd. Nasleduje KDH, ktoré by získalo 7,7 percenta, národniarov zo SNS by volilo 7,2 percenta opýtaných a stranu SaS by volilo 6,2 percenta. Do parlamentných lavíc by zasadli aj poslanci SMK, ktorých stranu by volilo päť percent občanov.

Tesne pod hranicou povinných siedmich percent by skončila koalícia strán OĽANO a Nova, ktorá by podľa prieskumu získala 6,7 percenta hlasov. Do parlamentu by sa nedostala ani SDKÚ-DS so ziskom 1,6 percenta. Respondentom v prieskume položili otázku „Ak by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorú politickú stranu alebo hnutie by ste volili?“. Respondenti na položenú otázku odpovedali spontánne, neboli im ponúkané žiadne možnosti odpovede. 

Predvolebný prieskum potvrdil nový
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Predvolebný prieskum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu