Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič čerí hladinu: Do zvady sa už zapojila aj Jurinová, naložila smeráckym ministrom!

Erika Jurinová
Erika Jurinová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Lídra OĽaNO Igora Matoviča sa zastala jeho stranícka kolegyňa a podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová, ktorá zároveň zaútočila na dvoch ministrov vlády.

Matovič rozhádal bývalých kolegov Miškova a Galka: Si pekný hajzel, hanbi sa!

„Igora Matoviča poznám mnoho rokov a viem, že vždy podnikal čestne. Príkladom môže byť aj daňové priznanie rodinnej firmy regionPRESS – v roku 2013 bola daň z príjmov 392-tisíc eur a v minulom roku 194-tisíc eur. Na porovnanie, spoločná firma ministrov Kaliňáka a Počiatka, ktorá prevádzkuje sieť bratislavských reštaurácii, nemala v rokoch 2011, 2012 a 2013 daň z príjmov ani cent a v minulom roku zaplatila závratných 1 847 eur. Nuž čo, reštaurácie v hlavnom meste boli odjakživa stratovým podnikaním,“ vyhlásila dnes v rozhovore Jurinová.

Polícia tento týždeň zabavila server rodinnej firme Igora Matoviča. Podľa Jurinovej to urobila na základe anonymu a bez akýchkoľvek dôkazov tak ohrozila fungovanie firmy, ktorú Igor Matovič vybudoval z ničoho ešte ako študent vysokej školy. „Na rozdiel od mnohých oligarchov v pozadí strany Smer sa mu to podarilo bez predražených štátnych zákaziek a bez okrádania svojich dodávateľov a všetkých obyvateľov Slovenska. Udalosti uplynulých dní považujem za potrestanie a snahu o očiernenie človeka, pre ktorého je boj proti korupcii a okrádaniu obyčajných ľudí najvyššou prioritou,“ zdôraznila Jurinová. 

Vláda Roberta Fica nedokáže podľa Jurinovej zabezpečiť na Slovensku ani zdanie spravodlivosti. Upozornila, že násilní zločinci sú kvôli chybám rozkladajúcej sa justície prepúšťaní na slobodu a mnohí živnostníci a malé firmy prišli pri reštrukturalizáciách dvoch najväčších stavebných spoločností spájaných s oligarchami v pozadí strany Smer o tisíce eur za odvedenú prácu, a musia štátu odviesť DPH z faktúr, ktoré im nikto nezaplatí. „Na druhej strane ale podvodníci s nadmernými odpočtami DPH u nás veselo podnikajú,“ konštatovala. 

Polícia v stredu ráno navštívila sídlo firmy manželky poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča regionPRESS na Študentskej ulici v Trnave. Razia údajne súvisela s kauzou nahrávky so šéfom Siete Radoslavom Procházkom. Išlo o policajtov z Národnej kriminálnej agentúry, ktorí si prišli po účtovné doklady, ktoré im spoločnosť odmietla vydať. Majiteľka spoločnosti Pavlína Matovičová nebola vo firme prítomná, rovnako ani konateľ Radoslav Gloznek, ktorý je na dovolenke v zahraničí.

Igor Matovič svoj podiel v spoločnosti pred vstupom do politiky previedol na manželku, k vydavateľstvu schránkových regionálnych novín sa však hlási a hovorí o ňom ako o rodinnej firme. Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie pre trestný čin skrátenia dane a poistného na základe anonymného oznámenia začiatkom júna.

"RegionPRESS podľa Národnej kriminálnej agentúry poskytol od roku 2011 do roku 2014 reklamné služby rôznym, najmä politickým subjektom. Firma si vraj do účtovníctva zaúčtovala také faktúry a platby, ktorých skutočnú výšku napokon znížili fiktívnou zľavou až do výšky 90 percent," uviedla tento týždeň televízia TA3. 

Viac o téme: Robert KaliňákIgor MatovičErika Jurinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu