Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovič: Opozíciu budeme žiadať o vyjadrenie sa k spolupráci so Smerom

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hnutie OĽaNO chce v roku 2015 žiadať ostatné opozičné subjekty o vyjadrenie, či pôjdu po najbližších parlamentných voľbách do koalície so Smerom-SD, alebo nie. Pre TASR to uviedol líder Obyčajných Igor Matovič, ktorý sa pokúsi čestných ľudí z politiky integrovať do alternatívy bez strany Smer-SD. OĽaNO chce zároveň v priebehu roka presvedčiť ľudí, že to v politike myslí vážne a že dokáže byť pevnou a zodpovednou súčasťou budúcej vládnej koalície.

Matovič tiež odhaduje, že vláda v roku 2015 prijme druhý aj tretí sociálny balíček, ale ani vtedy ľuďom nepovie, že to zaplatia zo svojich daní. "V snahe očistiť sa z podozrenia organizátora korupčného rozkrádania štátu bude premiér teatrálne odvolávať každého, na koho opozícia ukáže prstom a nebude mať dostatočne silné sponzorské krytie," avizuje Matovič.

Zároveň očakáva, že vláda bude do volieb prijímať už len populárne rozhodnutia. "Robert Fico síce bude kandidovať vo voľbách, ale ľuďom vopred neprezradí, že po voľbách už nechce byť premiérom, čím od nich podvodne vyláka hlasy. Sponzori Smeru-SD budú naďalej štedro podporovať nové stredopravé politické strany. Nadržaní alfasamci v pravici dychtivo po 'sponzorskom' siahnu v nádeji, že to práve oni budú vyvolení mesiáši pravice," odhadol Matovič s dôvetkom, že sa takto dosiahne efekt úplnej atomizácie pravice a následný prepad výrazného počtu hlasov vo voľbách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu