Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Protesty si zapríčinil Smer štýlom svojej politiky, myslí si Bugár

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nedávne protesty v Košiciach a v Bratislave namierené proti Pavlovi Paškovi a Robertovi Ficovi (obaja Smer-SD), si zapríčinila vládna strana sama štýlom svojej politiky. V dnešnej relácii televízie TA3 V politike to povedal predseda opozičného Mostu-Híd Béla Bugár.

"Politika sa má robiť v parlamente, preto ja zostávam v parlamente a nejdem do ulíc. Ale keď sa už porušuje zákon, to sú veci, ktoré sa nerobia. Smer-SD odmieta opozičné návrhy a niektorí si povedia dobre, ideme robiť politiku do ulíc," povedal na adresu opozičných kolegov. Bugár tvrdí, že Smer-SD valcuje, nie je kontrolovaný a ľudia sú nespokojní. "Nevidím pri tomto štýle politiky ani možnosť na koalíciu so Smerom-SD," uistil.

V súvislosti s demisiou Pavla Pašku poznamenal, že rodinu si chce chrániť každý, ale úmyslom bolo aj chrániť aj Smer-SD. Bugár tiež potvrdil že nezahlasuje za hociktorého Paškovho nástupcu. "Úloha predsedu NR SR bude veľmi dôležitá, na schôdzi bude rozpočet a on bude musieť zvládnuť tento nápor," upozornil.

Na margo nedávnych komunálnych volieb zopakoval, že v Moste-Híd je spokojnosť. "Zastabilizovali sme si naše pozície na juhu. Nehovorím, že by sme nemohli mať lepší výsledok, ale zastabilizovali sme sa a ideme ďalej. Zvíťazili však nezávislí kandidáti, a to vrhá tieň na celú politickú scénu. Ľudia akoby už neverili politikom," priznal.

V hlavnom meste Slovenska, ktoré je dlhodobo baštou pravice, široká stredopravá koalícia zoradená za Milanom Kňažkom neuspela. "Boli na začiatku rokovania s neskorším víťazom Ivom Nesrovnalom, vyzeralo to, že vznikne koalícia Sieť, Most-Híd, SaS, možno SDKÚ-DS. Nakoniec to nevzniklo. Milan Kňažko môže mať zásluhu na roku 1989, odvtedy však spravil viacero vecí, na ktoré ľudia nezabudli," dodal Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu