Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bugár: Vláda nie je ochotná vnímať multikultúrnosť

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súčasná vláda nie je podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára ochotná vnímať, že Slovensko je multikultúrny štát. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, rozmanitosť je jedinečná hodnota, ktorú si musíme vážiť.

„Spolupráca je potrebná, ale v prospech zachovania rozmanitosti SR,“ konštatoval s tým, že niektorí politici sa rozmanitosti boja. „Videli sme to pri niektorých zákonoch u poslancov za Smer-SD. Tí hovorili, že by niektoré návrhy podporili, ale že idú nejaké voľby, alebo že Fico prehral. Akoby práva menšín vzťahovali na vlastné rozpoloženie. To nie je dobre,“ povedal Bugár.

Maďarská karta sa podľa Bugára za posledné roky síce zmenila, ale je stále politickou témou. „Vláda sa vychvaľuje, ako sa dohodla s Viktorom Orbánom, ale otázkou zostáva, na čom. Nič neriešia. Most-Híd predložil zákon o dvojakom občianstve na ústavný súd. To nikto iný neurobil. Podarilo sa nám presvedčiť ďalších 30 poslancov, aby podpísali naše podanie. Gábor Gál z Most-Híd zastupuje všetkých,“ uviedol Bugár.

Strata občianstva sa však podľa neho netýka len Maďarov. Upozornil, že slovenské občianstvo stratilo najviac Slovákov. „Vláda vytvorila komisiu na riešenie dvojakého občianstva, ale komisia nič nerobí. Lenže vlády Slovenska a Maďarska neriešia ani hospodárske problémy. Na dva ipeľské mosty padlo desať miliónov eur. Komárňanský most sa odsúva, aj keď EÚ na to dáva polovicu peňazí,“ povedal Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu