Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Figeľ: Májové voľby do EP budú jedny z najdôležitejších v dejinách Slovenska

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Májové voľby do Európskeho parlamentu (EP) budú jedny z najdôležitejších v dejinách Slovenska, pretože novozvolení členovia EP rozhodnú, či sa politika Európskej únie (EÚ) vydá smerom ďalšieho oslabovania rodiny a spochybňovania osvedčených hodnôt, ktorú ponúkajú európski socialisti a liberáli, alebo sa vráti na cestu kresťanských demokratov so zameraním na zamestnanosť, životnú úroveň a silné rodiny. Vyhlásil to dnes predseda KDH Ján Figeľ.

"KDH je presvedčené, že EÚ sa nemá zameriavať na presadzovanie nových ideologických konceptov, ale na riešenie ekonomických otázok," myslí si Figeľ. V rámci EÚ podľa neho v poslednom období narastajú aj viaceré negatívne javy ako pokusy o centralizáciu a nadmernú reguláciu.

"Viditeľné sú snahy predstaviteľov radikálnej rodovej ideológie ovplyvňovať orgány únie a prostredníctvom nich vnucovať členským štátom svoje ideologické koncepty," uviedol šéf KDH. Dodal, že hnutie zvlášť citlivo vníma návrhy a opatrenia, ktoré sú zamerané na oslabovanie prirodzenej rodiny a potláčanie kresťanských hodnôt.

"Tieto snahy sú v rozpore s princípmi, na ktorých bolo zjednotenie Európy vytvárané a na ktorých nám záleží," tvrdí Figeľ.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu