Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Simon: Je na SDKÚ, či nám bude vládnuť prezident Smeru

Zsolt Simon
Zsolt Simon (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak SDKÚ-DS nepodporí Pavla Hrušovského za kandidáta na prezidenta SR, KDH a Most-Híd sa ho pokúsia presvedčiť, aby kandidoval aj bez podpory SDKÚ-DS.

"Nezostane nám nič iného. Pavol Hrušovský je najlepší kandidát, akého vieme ponúknuť," povedal podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon. Hrušovský má vďaka podpore KDH a Mosta-Híd dosť podpisov na kandidatúru aj bez SDKÚ-DS.
      
Hrušovský však podmieňuje svoju kandidatúru podporou všetkých troch strán Ľudovej platformy. SDKÚ-DS naďalej váha. Výhrady voči jeho osobe strana nevyriekla, z rozhodnutia jej prezídia vyplýva, že Hrušovského zatiaľ nepodporí. Nemieni totiž rozširovať rady stredopravých kandidátov. O svojej podpore rozhodne, keď budú známi všetci kandidáti. Za najlepšieho kandidáta naďalej považuje expremiérku Ivetu Radičovú.
      
Simon upozornil, že SDKÚ-DS svojím konaním opakuje chyby, ktoré urobila už v minulosti. "Bola to SDKÚ, ktorej prístup zapríčinil prvé aj druhé zvolenie Ivana Gašparoviča za prezidenta," povedal. Dodal, že je to opäť SDKÚ-DS, ktorá váha a vymýšľa a pre ktorú môže byť opäť zvolený kandidát Smeru-SD. "My sme povedali, že podporujeme Pavla Hrušovského. Očakával by som, že ho podporí aj SDKÚ. Je na nich, či tu bude aj v podobe prezidenta vládnuť ďalej ľavica. Politická zodpovednosť je teraz na pleciach SDKÚ," zdôraznil Simon.
      
Podobný názor má aj podpredseda KDH Pavol Abrhan. Povedal, že SDKÚ-DS svojím vyčkávaním a nejasným postojom k prezidentskému kandidátovi napomáha kandidátovi Smeru-SD. Rozhodnutie prezídia SDKÚ-DS považuje Abrhan za zlé. Toto rozhodnutie dáva podľa neho signál, že strana Pavla Freša odmieta spoločný postup Ľudovej platformy. Uviedol, že na základe vysvetlenia postoja SDKÚ-DS sa bude odvíjať ďalší spoločný postup. Abrhan nevylúčil, že už nemusí ísť o postup trojice, ale len dvojice strán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu