Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Superstaristi vyklepaní z Gotta: Domrvili to favorizovaní Bendig a Chodúr!

Martin Chodúr ani Jan Bendig v úvode šou nepredviedli presvedčivé výkony. Zobraziť galériu (4)
Martin Chodúr ani Jan Bendig v úvode šou nepredviedli presvedčivé výkony.

BRATISLAVA - Piate finálové kolo s noblesným nádychom! Tak by sa dal charakterizovať včerajší prenos Česko Slovenskej SuperStar. Ako hosť totiž prišiel samotný Karel Gott (70). A to z dôvodu, že účastníci šou spievali v nedeľu najmä jeho skladby. "Vďaka" maestrovej prítomnosti sa však dalo zo začiatku napätie krájať.

Najmä v úvodných minútach prenosu sa prejavovala u supestaristov poriadna dávka nervozity. Ako prvý vystúpil netradične Martin Chodúr so skladbou Oči sněhem zaváté. Ostravák však prekvapivo nepodal výkon, za ktorý by ho porota ako vždy pochvália. S najväčšou pravdepodobnosťou ho znepokojovala prítomnosť Karla Gotta, ktorý všetko sledoval z čestného miesta. Po dospievaní českého Toma Jonesa si Habera nedával servítku pred ústa: „Chýbala mi noblesa. Zvolil si salámový prístup. Vieš to lepšie.“

Jeho slová potvrdila aj Dara Rolins. „Bolo by to dobré, keby si si dal záležať na tom začiatku,“ zhodnotila slovenská porotkyňa. Vo svojom vyjadrení však nezabudla priznať, že aj jej sa kvôli prítomnosti niekoľkonásobného zlatého slávika roztriasli kolená, keď s ním na úvod spievala skladbu Zvonky šťastia.

O nič presvedčivejší „úvodný“ výkon nepodal ani Jan Bendig s piesňou Cesta rájem. „Cítim tu veľkú nervozitu. Začiatok bol ťažký a cesta nahor strmá a kamenistá,“ okomentovala jeho spev Jandová. „Dnes si mal šancu byť lepší ako Chodúr. Nebol si. Neviem, že či je to tou nervozitou, ale podľa mňa si bol väčšinu pesničky rozladený,“ nešetril Bendiga ani Habera.

Po úvodných „gottovkách“ nasledoval prvý duet v zložení Dominika Stará – Miro Šmajda. Žiaľ, ani oni neohúrili. „Keď ste spievali spolu, tak vám to vôbec neladilo. Ťahalo to za uši. Ste sóloví speváci. Na tímovej práci by ste mali ešte popracovať,“ zhodnotila párik Marta Jandová. „Netušil som, kde je melódia. Kam sa vytratila? Na dvojhlasy treba dvoch ľudí. Hodnotím to tak, že sa to nepodarilo,“ povedal Habera.

Po katových slovách to vyzeralo tak, že sa superstaristi kvôli Gottovej prítomnosti nerozhýbu. Našťastie finalistov „nakopol“ Denis Lacho. Jeho spev porota zhodnotila relatívne pozitívne a potom už výkony stúpali. Jednoznačne najviac v nedeľu ohúril Miro Šmajda po sólovom prednese Gottovej skladby C´est la vie. Porota bola doslova nadšená. „Nečakal som, že to poviem, ale v pondelok z mojich úst rozhodne nezaznie tvoje meno,“ zložil Košičanovi poklonu líder skupiny Team. 

Spomínaní Chodúr a Bendig si zlý vstup do šou vyžehlili úplným záverom relácie, kedy zaspievali duet. George Michael & Elton John so skladbou Don’t let the sun go down on me v ich prevedení zdvihol celú sálu na nohy. Dvojici českých finalistov sa hostia prítomní na prenose odvďačili niekoľkominútovým búrlivým potleskom. „Toto tu ešte nebolo," povedal po ich výkone Hejma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu