Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Výsmech spravodlivosti: Jediným obvineným v kauze Gorila môže byť organizátor protestov!

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý organizátor protestov Gorila Peter Pčolinský si myslí, že bude jediným obvineným v kauze Gorila. Podľa jeho slov vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ohovárania.

Dôvodom je podľa Pčolinského trestné oznámenie, ktoré podal na Tibora Gašpara za údajné zneužitie právomoci verejného činiteľa v súvislosti so skartovaním spisu Gorila. "Neviem, či mám plakať, alebo sa smiať, pretože arogancia štátnej moci v tomto štáte je neuveriteľná," uviedol Pčolinský. Tvrdí tiež, že vyšetrovateľ najprv dva razy odmietol začať trestné stíhanie za ohováranie, no prokuratúra to zakaždým odmietla. O podaní trestného oznámenia na Tibora Gašpara informoval Pčolinský na tlačovej besede vo februári tohto roku.

Súčasný policajný prezident pripomína Gašpar, že trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania podal ešte ako civilná osoba v marci na Okresnej prokuratúre Bratislava I. Vo vyjadrení pre agentúru SITA Gašpar ako fyzická osoba vysvetľuje, že podozrenie z ohovárania vidí v nepravdivých údajoch, ktoré povedali k jeho osobe na tlačovej konferencii organizátorov protestov z 31. januára a 21. februára. "Konkrétne ide o nepravdivé údaje o tom, že som mal mariť priebeh vyšetrovania údajných podozrení súvisiacich s kauzou Gorila, že som bol nečinný pri vyšetrovaní týchto podozrení a že som protiprávne skartoval materiály súvisiace s Gorilou, a tým zmaril vyšetrovanie kauzy. Domnievam sa tak, že verejnými vyhláseniami nepravdivých údajov došlo k ohrozeniu mojej dôstojnosti a vážnosti u spoluobčanov," uviedol Gašpar. Dodáva tiež, že vyšetrovateľ jeho oznámenie dvakrát odmietol, pričom voči rozhodnutiam využil možnosť podať opravný prostriedok. "Jeden z dôvodov mojich sťažností bol, že som k veci nebol vypočutý, pričom pán Pčolinský dvakrát," napísal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu