Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Odborár Kollár a jeho lyžiarske stredisko: Dotácia 183 tisíc eur od Smerákov!

Kollár, vodca rebelov Zobraziť galériu (4)
Kollár, vodca rebelov

BRATISLAVA – Hovorí o dvadsaťročnej kríze v zdravotníctve a o biednych podmienkach lekárov. Vraj bojuje za ich česť. Topkám sa však podarilo zistiť, že šéf Lekárskeho odborového združenia Marián Kollár je bohatší ako sa prezentuje a s jeho apolitickosťou to tiež môže byť problém.

Okrem toho, že vlastní lukratívny dom v Bratislave, má aj rekreačnú chatu v Oravskej Lesnej a všetko nasvedčuje tomu, že je aj spolumajiteľom lyžiarskeho strediska v rovnakej obci. Viacerí čitatelia v ňom spoznali človeka, ktorý vystupuje ako vlastník OravaSnow. Stredisko oficiálne prevádzkuje firma Kora Slovakia s. r. o., v ktorej figuruje ako spoločníčka aj Kollárova manželka Katarína. Doktor, ktorý sa postavil na čelo rebélie za zvýšenie platov však tvrdí, že nie je majiteľ a nič s tým nemá. A to aj napriek tomu, že vystupoval na verejnom zhromaždení, kde firmu a projekt zastupoval pred viac ako 220 svedkami.

Dôkaz: Takto sa Kollár
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Dokonca o tom existuje aj dokument na ministerstve životného prostredia, ktoré projekt posudzovalo. „K akej záťaži? To máte odkiaľ, že ja Marián Kollár som sa k tomu vyjadroval? Nie vylučujem, že som majiteľom, mám tam chatu, to je všetko,“ reagoval Kollár. Dokument s názvom rozšírenie a modernizácia lyžiarskeho strediska Oravasnow však hovorí niečo iné o záujmoch pána Kollára. Priamo sa tam totiž píše, že navrhovateľa zastupujú dvaja zástupcovia MUDr. Kollár a Ing. Škripko, podľa obchodného registra je druhý menovaný spoločníkom eseročky Kora spoločne s Kollárovou manželkou. Keď sme u Škripka zisťovali aká bola Kollárova úloha zastupovať firmu Kora a projekt Oravasnow nevylúčil, že Kollár firmu zastupoval. „Viete čo, ja presne neviem aká bola jeho úloha, musím sa ho opýtať,“ povedal nám. Škripko.

Verejné prerokovanie sa konalo 13. apríla 2008 v Oravskej Lesnej. Podporu projektu vyjadrila v diskusii aj terajšia poslankyňa Smeru a súčasná starostka obce Viera Mazúrová. MUDr. Kollár sa priamo v rozprave vyjadruje ako o „ich“ projekte, ktorý bude rozvíjať turizmus.  Ľuďom sa snaží vysvetliť, aby ho neposudzovali negatívne len preto, že je z Bratislavy.

Zaujímavé sú však aj ďalšie výhody, ktoré vlek získal. Kollár počas nátlakovej akcie viackrát vylúčil politický vplyv. Nám sa však podarilo zistiť, že práve lyžiarske stredisko dostalo v minulosti nenávratný príspevok 183 tisíc eur z ministerstva práce. Išlo o výzvu z roku 2009 na podporu zamestanosti. Mali byť použité na vytvorenie 16 pracovných miest a školenia zamestnancov. Schválený bol Sociálnou implementačnou agentúrou ešte pred voľbami v roku 2010. Podľa internetovej stránky Oravasnow preinvestoval investor na modernizáciu vleku 2,8 milióna eur.

Kora Slovakia dostala nenávratný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu