Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúca pravda o odpočúvaní Gučíka: Úplatky, kšefty a machinácie!

Namiesto útoku na demokraciu sa z kauzy odpočúvania šéfa televízie vykľul poriadny škandál
Namiesto útoku na demokraciu sa z kauzy odpočúvania šéfa televízie vykľul poriadny škandál

BRATISLAVA – V kauze údajného odpočúvania mobilného telefónu šéfa TA3 Michala Gučíka nastal neuveriteľný zvrat. Podľa dokumentov, ktoré získali Topky, odôvodnili tajní agenti napichnutie riaditeľa televízie ekonomickou kriminalitou a nie jeho prácou v médiách. Sudca navyše neodsúhlasil odposluchy Gučíka, ale jeho firmy, ktorá je podozrivá z pokusov o podplácanie na ministerstve obrany.

Vojenské obranné spravodajstvo získalo vraj na začiatku roka operatívne informácie o tom, že Gučík a jeho firma funguje ako spojka istých podnikateľov, ktorí sa pokúšajú ovplyvniť ľudí na ministerstve obrany.

„Dôvodom sú podozrenia z páchania ekonomickej kriminality, ktoré sa majú buď potvrdiť, alebo vyvrátiť,“ píše sa v dokumentoch. Na základe týchto faktov vydal začiatkom februára 2011 sudca z Trenčína súhlas s odpočúvaním mobilného telefónu, registrovaného na eseročku ENTER AD. Teda nie telefónu, ktorý používa Gučík ako riaditeľ TA3, ale ako konateľ danej firmy.

Keď sme sa na to šéfa spravodajskej televízie pýtali, bol mierne zaskočený. „Ja neviem, neviem, aký mám ten telefón, neviem,“ reagoval na otázku, či môže potvrdiť, že odpočúvané mobilné číslo je registrované na jeho eseročku ENTER AD.  Podľa neho súvisí odpočúvanie s nástupom na funkciu šéfa televízie, kam však prišiel už v januári. Navyše Gučíkove odposluchy boli zrejme úspešné, keďže podľa našich informácii malo byť odpočúvanie predĺžené.

Ministerstvo obrany naše zistenie odmietlo komentovať. „Všetko, čo sme mohli povedať, sme aj povedali. Ďalej to nechávame na vyšetrovacie orgány. Naďalej však trváme na tom, že všetky odposluchy sa dejú so súhlasom sudcu,“ reagoval hovorca silového rezortu Ivan Rudolf.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu