Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Teror v Piešťanoch: Terčom útokov kvôli náboženstvu, situácia je dramatická

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Porsche Slovakia)

PIEŠŤANY – Dva prípady výtržníctva v priebehu niekoľkých hodín sa odohrali v kúpeľnom meste Piešťany. Polícia teraz rieši dve udalosti, na ktorých prešetrenie použije kamery mestskej polície. Poškodený majiteľ je zúfalý a bezradný. Žije v strachu z budúcnosti.

V stredu bola policajná hliadka privolaná k incidentu, ktorý sa odohral na Winterovej ulici v Piešťanoch. Po príchode hliadky PZ sa na mieste v tom čase už nachádzali príslušníci mestskej polície. 
 
Podľa informácií sa podgurážený 23 ročný muž snažil upozorniť na správanie osôb nachádzajúcich sa na piešťanskej pešej zóne, v blízkosti prevádzky kebabu. Pre Tv Joj majiteľ prevádzky Ilknur Perde opísal detaily nepríjemnej situácie: "Okolo desiatej večer sedeli na terase ľudia, medzi nimi deti i ženy, keď sa zrazu pred reštauráciou objavila skupina mužov, ktorí začali kričať ´k*rvy arabské, spravíme s vami poriadok! Všetko vám tu porozbíjame!."  Majiteľ prevádzky vyčíňanie nezniesol a po tom, ako vyšiel von sa slovne voči ním ohradil. Neskôr mladého muža udrel dvakrát do tváre, potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.
 
Napadnutý mladý muž podal trestné oznámenia, ktoré polícia prijala a následne začala incident zákonnými spôsobmi preverovať. 
 
Po niekoľkých hodinách od tohto prípadu sa stal ďalší. Ten sa odohral v skorých ranných hodinách, kedy neznámy páchateľ poškodil a rozbil 3 výklady prevádzky kebabu. Útočníci na rozbitie výkladov použili kamene. Polícia prijala aj v tomto prípade trestné oznámenie. Podal ho majiteľ prevádzky Ilknur Perde. Polícia po prijatí oznámenia začala viesť trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. 
 
Pre Tv Joj sa majiteľ prevádzky vyjadril a potvrdil, že má strach, čo bude nasledovať v najbližších dňoch. 
Viac o téme: VýtržníctvoTrestné oznámeniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu