Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Tragédie pri Piešťanoch: Mladík narazil do žien, mama (†75) bránila dcéru (51), zomrela!

 Tragická nehoda v Ratnovciach Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda v Ratnovciach (Zdroj: Foto: polícia)

RATNOVCE - Obcou v Piešťanskom okrese otriasla včera desivá tragédia. Mladý vodič Matúš (20) nezvládol riadenie a v rýchlosti narazil do matky s dcérou, ktoré boli na chodníku. Podľa očitých svedkov mama telom bránila svoju dcéru. Anna (†75) bola na mieste mŕtva, jej dcéru Martu (51) transportovali vrtuľníkom do nemocnice. Polícia už začal trestné stíhanie.

Tragická nehoda sa stala včera krátko po 17-tej hodine v obci Ratnovce. "Dvadsať ročný vodič z Hlohovca išiel v smere od obce Sokolovce. Pravdepodobne prekročil rýchlosť v obci a pri prejazde ľavotočivou zákrutou dostal s autom Honda Civic šmyk. Mladý vodič stratil kontrolou nad autom a vyšiel na chodník, kde narazil do dvoch žien," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová. Anna (†75) a jej 51-ročná dcéra Marta, obe z Piešťan, utrpeli prudkým nárazom ťažké zranenia. Na mieste boli do niekoľkých minút od ohlásenia záchranári.

FOTO Tragédie pri Piešťanoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Jedna žena svojim zraneniam podľahla priamo na mieste. Ďalšiu ženu transportoval vrtuľník s vážnym poranením hlavy, devastačným poranením dolnej končatiny a brucha do nemocnice v Nitre," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. "Vrtuľník však musel cestou do nemocnice pristáť, pretože ženu sme museli znova oživovať, čo sa, našťastie, podarilo a následne sme ju odovzdali do nemocnice," doplnil Chmel.

Marta je v súčasnosti hospitalizovaná. "Jej stav je stabilizovaný, v noci bola operovaná," povedal nám námestník Fakultnej nemocnice v Nitre Ladislav Berec.

Polícia podrobila na mieste mladého vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Zadržala mu vodičský preukaz. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví, pribral znalcov zo súdneho lekárstva a cestnej dopravy. "Okolnosti a príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje," uzavrela Linkešová.

FOTO Tragédie pri Piešťanoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia aj v súvislosti s touto tragédiu apeluje najmä na mladých vodičov, aby zbytočne neriskovali a jazdu prispôsobili najmä svojim skúsenostiam  a zručnostiam za volantom. Nerozvážnosť a prirýchla jazda je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu