Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragédia v Krompachoch: Nadrogovaní kamaráti sa išli okúpať, Jano (17) sotil Zdena (†17)

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinstock)

KROMPACHY - Tragédia sa stala ešte v piatok popoludní v Krompachoch. Dvaja kamaráti sa vybrali okúpať sa do miestnej nádrže. Pred tým sa však nadýchali výparov omamnej látky. Jano (17) Zdena (†17) sotil do vody, bezvládne telo vytiahli až hasiči.

Policajný vyšetrovateľ už z prečinu usmrtenia obvinil 17-ročného Jána z Krompách, ktorý sa v piatok popoludní vybral s kamarátom kúpať k vodnej nádrži v Krompachoch. So svojim rovesníkom Zdenom, ktorý býval na rovnakej ulici, sa na múriku výpustu povyzliekali. "Podľa výpovedí svedkov, mali obaja tínedžeri pred kúpaním inhalovať výpary omamných látok - fetovať," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó.  

Znenazdajky Jano kamaráta z múrika sotil do vody a skočil za ním. Potom z vody vyplával a Zdenovi skočil na chrbát, čím ho zatlačil pod hladinu. Mladík sa však z vody, ktorá bola približne tri metre hlboká, nevynoril. "Obvinený začal plávať k brehu, obzrel sa a keď videl, že sa kamarát nevynoril, svoje veci nechal na brehu a ušiel preč," doplnil policajný hovorca. Telo z vody vytiahli privolaní hasiči. Obhliadajúci lekár konštatoval ako príčinu smrti utopenie, bez známok vonkajšieho násilia a nariadil vykonať pitvu.

Obvineného Jána umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestu odňatia slobody na dva až päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu