Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vodič pri Košiciach zmietol štyroch ľudí: Starých rodičov (60, 59) s dvoma vnúčatkami (6,3)!

Karol svojou váhou rozbil predné sklo Zobraziť galériu (5)
Karol svojou váhou rozbil predné sklo (Zdroj: foto: tv joj)

KOŠICE - Starí rodičia sa vybrali na prechádzu so svojimi dvoma malými vnúčatkami. V utorok popoludní do nich vrazil 62-ročný vodič Ladislav na Škode Octavia na ceste medzi Košicami a obcou Veľká Ida. Starý otec Karol (60) a jeho šesťročný vnúčik utrpeli ťažké zranenia, babka Alžbeta (59) s trojročným chlapčekom sa zranili ľahko.

"Vodič (62) z okresu Košice okolie na priamom úseku vozovky pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať a pri obchádzaní zachytil vozidlom štyroch chodcov," uviedla hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. Auto smerovalo od košickej mestskej časti Šaca k Veľkej Ide, chlapci so svojimi starými rodičmi išli pri pravom okraji vozovky v rovnakom smere.

Vodič pri Košiciach zmietol
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Ako informuje Tv Joj, rodina išla po ceste s kočiarom. Vodič Ladislav ich chcel obísť, no všimol si, že ho obchádza iné auto. Začal preto brzdiť. Druhé auto ho však podľa jeho slov z cesty vytlačilo priamo do idúcej rodiny. V dôsledku nárazu Karol spadol na auto celou váhou a rozbil čelné sklo. Ladislav mu pohotovo poskytol prvú pomoc a privolal záchranku i policajtov.

"Muž utrpel viacnásobnú fraktúru dolnej končatiny. V bezvedomí sme ho previezli do košickej nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel a dodal: "Deti utrpeli úraz hlavy s otrasom mozgu a tiež sme ich previezli do nemocnice."

Vodič pri Košiciach zmietol
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

"Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom, pri nehode sa nezranil. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," doplnila Mésarová. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu