Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za smrť vlamača Slava padli obvinenia: Rómska rodina sa bojí mafiánskej odvety!

Obvinený Adrián
Obvinený Adrián (Zdroj: TV MARKÍZA)

TRNOVEC NAD VÁHOM - Padli prvé obvinenia! Polícia pokročila vo vyšetrovaní smrti Slavomíra (†40), ktorého mali dobiť na smrť členovia rómskej rodiny z Trnovca nad Váhom. Nebohý sa k nim totiž pokúšal vlámať, a preto ho údajne v sebaobrane zabili.

V noci z nedele na pondelok sa v obci Trnovec nad Váhom odohrávala krvavá dráma. Členovia rómskej rodiny vajdu na smrť dobili zlodeja, ktorý sa pokúšal vlámať do ich domu. Polícia vtedy na mieste zadržala 25-ročného Michala, voči ktorému už vzniesla obvinenie zo zločinu zabitia.

Obvinenie má na krku aj len 14-ročný Adrián, ktorý, ako sa sám pred médiami priznal, vlamača Slavomíra udieral po tele pažbou zbrane. Obom teraz hrozí basa. "V prípade dokázania viny hrozí za zločin zabitia v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Obvinený Michal je momentálne v policajnej cele, kde čaká na rozhodnutie o vzatí do väzby.

Slavomír sa spolu s komplicom zo soboty na nedeľu pokúšal vlámať do domu rómskej rodiny, kde v tom čas spalo 8 ľudí vrátane malého dieťaťa. Rodine najprv odpojili elektriny a cez okno a so slovami "toto je policajný zásah" vošli dnu. Členovia rodiny však pochopili, že o žiadnu policajnú akciu nejde a vlamačov začali prenasledovať. Jeden ušiel, druhého dostihli a bili dovtedy, kým neostal bezvládne ležať na zemi.

Išlo o Slavomíra, pre políciu známu firmu, ktorý sa už nemálo krát do problémov so zákonom. Členovia rodiny, pred ktorej domom sa dráma odohrala, sú presvedčení, že si muž brutálnu bitku zaslúžil. "Oni nás napadli, babku chceli zabiť. Ja som mu vrazil jednu," povedal v deň incidentu pre Tv Markíza obvinený 14-ročný Adrián. Nebohý Slavo je údajne členom miestnej mafie a rodina sa teraz bojí odvety.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu