Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horor v gelnickom bare: Michaelu (21) zmlátil dav smútiacich Rómov!

Michaela po surovej bitke skončila v nemocnici Zobraziť galériu (3)
Michaela po surovej bitke skončila v nemocnici (Zdroj: Facebook)

GELNICA – Traumu, ale aj množstvo modrín, si odniesla čašníčka Michaela Šimová (21) z hrôzostrašného karu, ktorý sa v sobotu konal v gelnickom bare u Zlatky. Dav rozzúrených Rómov ju tam počas smútočnej hostiny napadol a začal ju mlátiť. Zo surovej bitky nevynechali ani jej tetu, ktorá sa Miške snažila pomôcť!

Celé sa to začalo na kare, ktorý sa konal po poslednej rozlúčke s malým Števkom (4). Ten sa pred týždňom utopil v rieke Hnilec, keď rodičom utiekol z domu. Smútiaci sa po chlapcovom pohrebe vybrali do miestneho baru u Zlatky, ktorý ako jediný ostal otvorený. Ostatné zo strachu z neprispôsobivých obyvateľov mali v deň karu zatvorené.

Čašníčky Michaela Šimová a jej teta Zlatica Jankalová ostali v šoku hneď na začiatku. Na pohrebnú hostinu totiž večer prišlo namiesto hlásených 30, až 150 pozostalých a príbuzných. Ženy sa však napriek tomu rozhodli ich obslúžiť. Spúšťačom hrozivého incidentu, ktorý nasledoval, bola jedna z hostí, ktorá počas karu dostala záchvat a odpadla. Miška jej preto doniesla vodu, no žena namiesto vďaky začala byť hysterická a čašníčku trhala za vlasy. „Zničila mi retiazku, ktorú som dostala ako darček od priateľových rodičov. Postupne sa strhla davová psychóza,“ povedala pre denník Korzár dobitá Michaela.

 

Na tomto mieste Rómovia zmlátili Mišku so Zlaticou
Zobraziť galériu (3)
Na tomto mieste Rómovia zmlátili Mišku so Zlaticou  (Zdroj: zlatka.webnode.sk)

 

Čašníčka sa pod „paľbou“ rozzúrenej Rómky začala brániť a medzi prítomných hostí hodila pohár. Omylom však trafila jednu zo žien a vtedy sa začalo naozajstné peklo. Na bezbrannú Mišku sa vrhli aj ostatní hostia a začali ju biť hlava-nehlava. Barmanke sa napokon podarilo využiť ich nepozornosť a ušla za svojou tetou do inej miestnosti. Útok rozzúrených Rómov však ani zďaleka nekončil.

Keď Miška pribehla k tete, rozbehnutí bitkári sa pustili aj do nej a začali jej trhať vlasy. „Myslela som, že nemám vlasy, celú hlavu mám opuchnutú,“ hovorí ubolená Zlatica. Pred zúrivými osadníkmi sa nakoniec schovala medzi smetnými košmi a odtiaľ vystrašene pozorovala, ako Rómovia bezhlavo mlátia jej neter. Zrazu sa však hostia upokojili, doráňanú Mišku pustili a dali sa na útek. Na to, chceli dobité čašníčky zavolať pomoc, no zistili, že Rómovia im ukradli mobily. Šokovaná Miška preto sadla za počítač a žiadosť o pomoc „vyvesila“ na sociálnu sieť. „Prosím zavolajte niekto políciu ku Zlatke, zbili ma cigoši, nemám kredit prosím,“ písala na Facebooku. Kamaráti, ktorí prosebnú žiadosť objavili, okamžite zavolali na 158.

 

Zlatica Jankalová je spolumajiteľkou baru u Zlatky
Zobraziť galériu (3)
Zlatica Jankalová je spolumajiteľkou baru u Zlatky  (Zdroj: Facebook)

 

Okolo 19:30 bola na miesto privolaná polícia, ktorá okamžite začala pátranie po surových útočníkoch. Ženy sa niekoľko dní po hrôzostrašnom zážitku boja vychádzať na ulicu, obe sa spamätavajú zo zranení. Barmanka Miška dokonca po bitke skončila s otrasom mozgu v krompašskej nemocnici. „Ľudia ležím v nemocnici v Krompachoch. Mám pomliaždeniny na tele a slabší otras mozgu. Mohlo to dopadnúť aj horšie, som rada, že žijem...“ napísala po útoku Michaela.

Polícia prípad vyšetruje. „Polícia vec preveruje ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a priestupku proti majetku, pretože jednej z barmaniek neznámy páchateľ odcudzil mobilný telefón. Okolnosti incidentu polícia preveruje,“ uviedla pre Topky.sk košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Ako informoval denník Korzár do Gelnice mali po útoku prísť skíni, aby s neprispôsobivými občanmi „spravili poriadok.“ V budove, kde majú násilníci bývať však nikto nebol. Rómovia sa pravdepodobne báli a pred odvetou ušli na neznáme miesto.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu