Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vypátrali matku (21) čo uniesla syna (1) chorého na TBC: Môže dostať osem rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Mladá matka (21) z Jarovníc uniesla svoje iba ročné dieťa z ústavu v Dolnom Smokovci, kde sa liečilo na tuberkulózu. Pre hrozbu nebezpečenstva šírenia nákazlivej choroby jej hrozí trest odňatia slobody až na 8 rokov.

Policajtom z Jarovníc sa už podarilo vypátrať v Jarovniciach matku a syna chorého na tuberkulózu. Chlapca previezli späť do ústavu. Matku policajti vypočuli a stíhaná bude na slobode. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 8 rokov.

„Popradský policajný vyšetrovateľ obvinil 21 ročnú ženu z Jarovníc z okresu Sabinov zo zločinu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby,“ informuje Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Obvinená žena sa vybrala na návštevu za svojim synom do Šrobárovho ústavu detskej tuberkulózy a respiračných chorôb v Dolnom Smokovci v sobotu dopoludnia. Dieťa si prevzala v uzamykateľnej návštevnej miestnosti. V momente, keď sa iní detskí pacienti vracali z vychádzky späť na oddelenie využila nepozornosť zdravotných sestier a cez odomknuté dvere návštevnej miestnosti, bez súhlasu zdravotných sestier, odišla so synom preč z ústavu. 

Únos sa odohral v sobotu 19.5.2012 dopoludňajších hodinách. Dieťa bolo v ústave hospitalizované od 2.5.2012 z dôvodu dlhodobej liečby tuberkulózy pľúc. Dieťa si žena odniesla aj napriek tomu, že vedela, že jej syn trpí nebezpečnou nákazlivou chorobou.

Podobný únos sa pred krátkym časom odohral aj v susednom Česku. Išlo však o zdravé dieťa, ktoré bolo umiestnené do ú detského domova pri Prahe kvôli drogovej závislosti rodičov. Slovenský pár vtedy tiež využil návštevné hodiny a nepozornosť personálu. Spolu s 3-ročnou dcérkou sa ukrývali u príbuzných, kde ich našli policajti.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu