Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Opitý vodič zabil dvoch mladých ľudí: Sudca ho už vzal do väzby!

Boli spolu iba krátko Zobraziť galériu (13)
Boli spolu iba krátko (Zdroj: Facebook, )

SĽAŽANY - Iba 21 ročný vodič spôsobil tragédiu, na ktorú sa v obci len tak nezabudne. Úplne zbytočne vyhasli dva životy mladých zaľúbencov. Opitý vodič po nehode ušiel, zastavil sa až po zrážke vo vedľajšej dedine.

Okresný súd v Nitre dnes rozhodol o vzatí do väzby 20-ročného Ľubomíra M. zo Sľažian, ktorý v piatok opitý zrazil dvoch mladých ľudí. Tragická nehoda si vyžiadala život 13-ročnej Kristíny a 21-ročného Martina z tej istej obce.

„Sudca vzal na návrh prokurátora obvineného do väzby z preventívneho dôvodu a z dôvodu, že existuje dôvodná obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu,“ povedal hovorca Krajského súdu v Nitre Oliver Kolenčík. Obvinený sa vzdal možnosti podať sťažnosť a rozhodnutie o väzbe je právoplatné. Ľubomír M. je obvinený zo zločinu usmrtenia v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci a s prečinom ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Opitý vodič zabil dvoch
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: TV MARKÍZA, )


Ľubomír M. zo Sľažian v piatok (24.2.) od obeda sedel v krčme a okolo ôsmej večer sa rozhodol, že už má dosť. Svojmu známemu však nedovolil aby ho odviezol domov, veď svoje nové auto mal len pár dní. Nedokázal prejsť viac než len niekoľko metrov a v blízkosti školy zrazil na krajnici dvoch mladých ľudí. Kristínku a jej priateľa Martina, ktorí mali v tú chvíľu pred očami iba jeden druhého. Chodili spolu len krátko. Martin (21) nemal žiadnu šancu, jeho telo náraz vymrštil niekoľko metrov a ťažkým zraneniam na mieste podľahol.

Trinásťročnú Kristínku viezol na kapote auta, z ktorej spadla do priekopy. Ťažko zranenú školáčku priviezli do nemocnice privolaní záchranári, no napriek snahe lekárov nad ránom mnohopočetným vážnym zraneniam podľahla.

Opilca ale táto katastrofa v jazde nezastavila. Skončil až v susednej dedine Velčice. „Vodič Škody Octavie Combi zišiel z cesty a narazil do dopravnej značky a následne do kaplnky,“ informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Policajná hliadka našla vodiča stáť na mieste nehody, vyviazol s ľahšími zraneniami, utrpel len zranenie kolena. Asi o 1,5 hodiny po nehode mu policajti v dychu namerali 2,13 promile alkoholu.

Opitého vodiča odviezla sanitka s ľahšími zraneniami
Zobraziť galériu (13)
Opitého vodiča odviezla sanitka s ľahšími zraneniami


Podľa našich informácií, opitý vodič nesedel v aute sám, po dedine sa povráva, že jeho pasažiermi boli jeden vojak a jeden policajt. Na záberoch je vidieť, že pri náraze strelil aj airbag spolujazdca. Policajná hovorkyňa to komentovať nechcela, všetky okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

Opitý vodič zabil dvoch
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: TV MARKÍZA, )


Ľubomíra M. stíhajú za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Zároveň je podozrivý, že zrazil dvojicu mladých ľudí. Podľa zákona si môže odsedieť  sedem až dvanásť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu