Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Marihuanou liečil matke rakovinu, dostal 10 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest desať rokov odňatia slobody za pestovanie konope siateho a za výrobu marihuany vymeral dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 34-ročného Martina G. z Polomky. Obžalovaný tvrdí, že drogu vo väčšom začal vyrábať na požiadanie svojej matky, trpiacej onkologickým ochorením.

Pestovanie konope a následnú výrobu marihuany vo väčšom Martin začal v druhej polovici roku 2010. Ale už v roku 2008 zohnal pre matku menšie množstvá sušiny konope na liečenie ochorenia, ktoré bližšie synovi nešpecifikovala. Podľa lekárov išlo o onkologické ochorenie.

Koncom roku 2009 matka brala proti bolestiam lieky, ale jej to nepomohlo a opäť požiadala syna o drogu. Mala informácie z médií, že pri liečbe rakoviny pomáha marihuana, ktorú matka na súde označila za alternatívnu účinnú liečbu. Martin cez internet v prvej polovici roka 2010 získal kontakt na človeka, ktorý mu predal zariadenie i semená konope siateho.

Z rastlín konope potom sušením vyrábal marihuanu. Z drogy si chorá matka pripravovala čaj a odvar na kúpele. Výrobcu marihuany odhalili vo februári tohto roku. Matka sa následne podrobila operácii, pri ktorej jej odstránili zhubný nádor.

Prokurátor za zločin nedovolenej výroby omamných látok a obchodovania s nimi stíhal aj Martinovho otca, ktorý vraj synovi pri pestovaní konope a výrobe drogy pomáhal. Súd však otca pre nedostatok dôkazov spod obžaloby oslobodil.

Podľa obhajcu Ľubomíra Samuela nejde o trestný čin, ak sa droga používa výlučne na liečebné účely. Distribúciu marihuany iným osobám Martinovi G. nepreukázali. Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátor i obžalovaný sa odvolali hneď po jeho vyhlásení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu