Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obrovský prúser v Markíze: Celé vedenie v pozore!

Televízia Markíza musela zmeniť názov seriálu V dobrom aj v zlom na Chlapi neplačú. Jedny z ústredných postáv v ňom stvárňujú Tomáš Maštalír a Alexander Bárta. Zobraziť galériu (4)
Televízia Markíza musela zmeniť názov seriálu V dobrom aj v zlom na Chlapi neplačú. Jedny z ústredných postáv v ňom stvárňujú Tomáš Maštalír a Alexander Bárta.

BRATISLAVA – Veľké problémy pred spustením! V Záhorskej Bystrici majú poriadne rušno. Dôvodom je nový markizácky seriál s názvom V dobrom aj v zlom, na ktorého štart upozorňuje televízia už pekných pár dní. Ako sa nám podarilo zistiť, názov projektu muselo vedenie narýchlo zmeniť. Vysielať sa bude ako Chlapi neplačú. Príčinou náhleho škrtu cez rozpočet je konkurenčná Jojka.

Novinkou markizáckeho vysielania bude od jesene príbeh dvoch nevlastných bratov, ktorí súperia o rodinnú firmu. Pred pár dňami sa na obrazovkách objavili aj upútavky na seriál. Okrem toho televízia odprezentovala médiám projekt prostredníctvom tlačovky, kde zároveň predstavila účinkujúcich hercov. Seriál bol uvedený pod názvom V Dobrom aj v zlom. Na jeden veľmi podstatný detail sa však zabudlo. Kompetentní si totiž názov nezaregistrovali a taktiež si ani neoverili, či je vôbec dostupný. A tak narazili na vážny problém.

O registráciu tejto slovnej značky totiž koncom júna požiadala spoločnosť Mac TV, ktorá je prevádzkovateľom konkurenčnej Jojky. V praxi to znamená, že Markíza lákala divákov na seriál, na ktorého názov nemala portebné práva. „Pravidelne si registrujeme názvy pre pripravované či iba uvažované projekty. Aj tento názov patrí medzi ne. Konkurencia svoj nový seriál pôvodne nazvala inak, je preto zarážajúce, že oznámila a začala používať nový názov bez toho, aby si ho zaregistrovala. Nebudeme si však zbytočne míňať energiu na doťahovanie sa o tento názov,” povedal topkám na margo vzniknutej situácie hovorca Jojky Jozef Gogola. Najnovší markizácky počin sa mal podľa našich informácií pôvodne volať Slepá láska, napokon však došlo k zmene. 

V súvislosti s touto témou sme oslovili aj kompetentných v Záhorskej Bystrici. Chceli sme zistiť, ako plánujú vzniknuté problémy riešiť. „K pohnútkam konania konkurencie sa nebudeme vyjadrovať. Vzniknutá situácia nám spôsobila menšiu komplikáciu, rozhodne nie však neriešiteľnú. V dobrom aj v zlom sa aj naďalej bude v textovej podobe objavovať v kampani, ktorá pokračuje podľa pôvodného plánu ďalej,” reagovala PR manažérka Markízy Ľudmila Raceková. Seriál bude premenovaný na Chlapi neplačú. V stredu poobede ku nemu vznikla už aj fanúšikovská stránka na Facebooku.

Markíza musela podobnú situáciu riešiť už aj v minulosti. Televízia si totiž v roku 2010 zabudla obnoviť licenciu k formátu Got Talent. Jojka to využila a predbehla konkurenciu. V Záhorskej Bystrici vtedy narýchlo vyrábali náhradu v podobe Talentmánie, ktorá sa však ďalšieho pokračovania ale nedočkala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu