Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V kampani rezonuje prasa a sex v materských školách

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Kandidát Republikánskej strany na post amerického prezidenta John McCain tvrdí, že jeho negatívna kampaň proti demokratickému oponentovi Barackovi Obamovi je pravdivá.

Tvrdí sa v nej, že Obama nazval McCainovu viceprezidentku Sarah Palinovou "prasaťom" a že presadzoval sexuálnu výchovu v materských školách. "V skutočnosti nejde o lži," vyhlásil v relácii televíznej stanice ABC.

Obamov tábor ostro reagoval na spomínané spoty a tvrdí, že McCain prekrútil demokratov výrok. Republikáni si Obamovu poznámku o tom, že snahy McCaina presadzovať zmenu sú ako "dávať rúž na prasa", vysvetlili tak, že senátor za Illinois sexisiticky urazil Palinovú. "Nemal to povedať. Slová si vyberáme veľmi dôkladne, toto je náročná kampaň," okomentoval to McCain.

Ďalší spor začal McCainov tím tento týždeň, keď v jednom spote kritizoval Obamu za to, že ako zákonodarca v Illinois podporoval zákon, na základe ktorého "sa zavedie sexuálna výchova do materských škôl". "Učiť deti o sexe ešte pred tým, ako ich naučíme čítať? Barack Obama. Nesprávny pre vzdelanie. Nesprávny pre vašu rodinu," hovorí sa v reklame. V skutočnosti má však zákon miestnym školám umožniť vyučovať sexuálnu výchovu "primeranú veku dieťaťa".

Deti v materskej škole by sa tak mohli dozvedieť niečo o sexuálnom zneužívaní a nevhodných dotykoch. Obamov tábor na to reagoval veľmi rázne. "Je to hanebné a perverzné, keď zákon určený na ochranu malých detí pred sexuálnym zneužitím využíva McCainova kampaň na politický útok voči otcovi dvoch malých dievčat," vyhlásil hovorca Obamovej kampane Bill Burton.

"Pred týždňom v rozhovore pre Time McCain nevedel definovať, čo je to česť. Už vieme prečo," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu