Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exkluzívny rozhovor: manželia Rozborilovci prehovorili o živote doma!

Novomanželia Rozborilovci nám dovolili nahliadnuť do ich domácej pohody. Bazén využívajú vďaka prekrytiu približne 7 mesiacov v roku. PR článok Zobraziť galériu (7)
Novomanželia Rozborilovci nám dovolili nahliadnuť do ich domácej pohody. Bazén využívajú vďaka prekrytiu približne 7 mesiacov v roku. (Zdroj: PR)

Iba pár dní po svadbe sme sa zhovárali s novomanželmi Vilom a Sandrou o domácej pohode, o tom, ako dobíjajú energiu po náročnom dni, ale aj o tom, ako si delia domáce práce.

Rodinný dom Rozborilovcov má domácke čaro a dýcha z neho rodinná pohoda. „My máme radi prírodné materiály, drevo. Chceli sme vyhnúť tomu, aby sme mali dom veľmi predizajnovaný alebo aby to tu vyzeralo ako na výstave alebo v hoteli. Doma má byť priestor na relax.“

Mladomanželom Sandre a Vilovi to spolu veľmi svedčí. Dni po svadbe si užívajú doma, kde sa cítia najlepšie.
Zobraziť galériu (7)
Mladomanželom Sandre a Vilovi to spolu veľmi svedčí. Dni po svadbe si užívajú doma, kde sa cítia najlepšie.  (Zdroj: PR, alukov)

Domáce práce si delia ako tradiční manželia. „Sandra rada varí, čím som ja bol milo prekvapený. Moja manželka je dôkazom toho, že keď sa varí zdravo, môže to byť i veľmi chutné. A čo sa týka takého bežného udržiavania poriadku - Sandra mi hovorí, že som Monk. Všetko naprávam, aby to bolo v jednom uhle. Keď sú tričká prehodené ledabolo cez sedadlo v obývačke, tak to trvá pár sekúnd a ja už skladám komínky. Okrem toho trávim veľa času prácou v záhrade.“

Vilo si pochvaľuje ľahkú manipuláciu s prekrytím bazéna, ale najmä teplotu a čistotu vody, ktorá je pri tomto riešení samozrejmosťou.
Zobraziť galériu (7)
Vilo si pochvaľuje ľahkú manipuláciu s prekrytím bazéna, ale najmä teplotu a čistotu vody, ktorá je pri tomto riešení samozrejmosťou.  (Zdroj: PR, alukov)

Ich obľúbeným miestom v dome, kde trávia spoločné chvíle, je presklená terasa. Svorne tvrdia, že ju využívajú veľmi často a takmer celý rok. Sandra si pochvaľuje, že presklením terasy získali ďalšiu miestnosť. „V týchto teplejších mesiacoch sedávame na terase a rozprávame sa dlho do večera. Stretávame sa tu s rodinou s priateľmi. Je to, ako keby sa nám vytvorila nová obývačka. Keďže je presklená, vieme ju využívať aj 10 mesiacov v roku.“ Vilo si okrem terasy pochvaľuje aj zastrešenie bazéna. „Tá presklená terasa je veľmi variabilná môže byť odtiahnutá, že sedíte pod holým nebom alebo je zatiahnutá a máte z toho zimnú záhradu. Pri bazéne mala Sandra na začiatku taký dešpekt, že keď bazén prekryjeme, že to nebude také pekné. Ale prekrytie, čo je tam teraz, je estetické a zároveň jeho funkčnosť je na nezaplatenie. Voda má 30 – 32 stupňov, takže sa nemusím minútu triasť a potom to rozplávať. Človek si tam môže oddýchnuť. Bazén je tiež čistý. A najlepšie je, že kúpanie začína v apríli a úplne v pohode sa dá kúpať do októbra, do Všechsvätých.“

 

Zastrešenie terasy si nevedia vynachváliť. Je to ich obľúbené miesto, kde trávia večery vo dvojici, ale i s rodinou a priateľmi.
Zobraziť galériu (7)
Zastrešenie terasy si nevedia vynachváliť. Je to ich obľúbené miesto, kde trávia večery vo dvojici, ale i s rodinou a priateľmi.  (Zdroj: PR, alukov)

Obaja sú pracovne zaneprázdnení, no Sandra naučila Vila relaxovať. „Keď máme pocit, že nám to fakt prerastá cez hlavu, tak ideme von do prírody. Zoberieme psov a ideme sa prejsť poľom, lesom. Niekedy kráčame aj v úplnom tichu, kedy sa vôbec nerozprávame. Potom nastane ten moment, že napätie sa uvoľní, lebo z práce si človek všeličo podonáša aj domov. Je to už taký náš rituál a robíme to, aj keď nám je dobre. Na prekonávanie stresu je pobyt v prírode to najlepšie.“

Vilo si váži aj to, že ho Sandra naučila pracovať „do radosti“. „To znamená, že ak si naozaj unavený, vyčerpaný a neproduktívny, odlož to a dorobíš to zajtra. A namiesto toho, že to teraz budeš robiť s nechuťou dve hodiny, zajtra to urobíš za hodinu – s ľahkosťou a s radosťou.“

Originálne dizajnové a funkčné zastrešenie terás a bazénov ponúka spoločnosť Alukov www.alukov.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu