Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prieskum aktuálnych volebných preferencií: KDH a SMK stále pod 5 percent

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do parlamentu konali začiatkom mája, ich víťazom by sa stala politická strana Smer-SD, ktorú by volilo 29,8 percenta voličov. Do parlamentu by sa dostalo ešte ďalších šesť strán. Dostatočný počet hlasov by nezískali strany KDH, SMK ani #Sieť. Vyplýva to z prieskumu volebných preferencií, ktorý uskutočnila agentúra AKO od 4. do 10. mája.

Výberovú vzorku tvorilo 1 000 respondentov starších ako 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti a kraja. Na voľbách by sa určite nezúčastnilo 8,1 percenta respondentov, 9,7 percenta nevedelo, koho by teraz volili a 5,1 percenta odmietlo prezradiť, koho by volili. O prieskume informovala riaditeľka pre výskum agentúry AKO Kamila Hříchová.

Do parlamentu by sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá by získala 16,2 percenta hlasov. Nasleduje Slovenská národná strana (SNS) s 12,4 percenta a strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko s 11,7 percenta hlasov.

Stranu OĽaNO - NOVA by volilo 7,1 percenta opýtaných a rovnaké percento hlasov by získala aj strana Most-Híd. Do parlamentu by sa ešte dostala aj strana Sme rodina - Boris Kollár, ktorej by odovzdalo svoj hlas 5,8 percenta opýtaných.

Za bránami parlamentu by skončili strany KDH (4,2 percenta), SMK (3,4 percenta), #Sieť (1,8 percenta), KSS (0,3 percenta), Strana zelených Slovenska (0,1 percenta) či SKOK (0,1 percenta). 

 

Viac o téme: PrieskumMarian Kotleba#SieťKotleba - Ľudová strana Naše Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu