Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nespokojní kandidáti z Púchova vracajú úder: Chceme spravodlivosť a pomoc nášmu mestu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

PÚCHOV - Po tom, čo sa nám ozvali nahnevaní ľudia, ktorí kritizovali kandidátov za poslancov v Púchove, je opäť rušno. Dotknutí kandidáti sa ozvali, pretože ich pobúrili reakcie na ich kandidatúru. Cítia sa urazení a nespokojným občanom odkazujú, že pre Púchov chcú len dobre.

"Ako vlastenecky zmýšľajúci Slováci a športovci, jednoznačne odmietame každú formu bezdôvodného násilia voči slušným ľuďom. Neodmietame však prirodzené právo človeka použiť násilie v sebaobrane. Je preto vysoko pravdepodobné, že niektorí z nás sa v minulosti mohli dostať aj do konfliktu," napísali nám v spoločnom stanovisku.

Nesúhlasia tiež s tým, aby boli označovaní za primitívov kvôli tomu, že sa venujú bojovým športom. "Rovnako nesúhlasíme, aby v súvislosti s našou kandidatúrou v komunálnych voľbách, sme boli bezdôvodne označovaní za primitívov, a to len preto, že sme ochotní využiť dostupné prostriedky k vlastnej obrane, alebo sa venujeme bojovým športom. Za najväčší primitivizmus skôr považujeme ľudskú zbabelosť a neochotu postaviť sa za vlastné práva. My nie sme typy ľudí, ktorí mnohokrát len naivne čakajú so založenými rukami, aby lepší život za nich vybojovali druhí."

Nespokojní kandidáti z Púchova
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Podľa vlastných slov chcú zmeniť chorý systém a opotrebovaných politikov. "Pod pojmom vykopneme opotrebovaných politikov nemyslíme fyzické útočenie, ale zmenu súčasného chorého politického a ekonomického systému. Veď práve štandardní politici svojimi hlúpymi a nemorálnymi krokmi po roku 1989, priviedli Slovensko na pokraj národnej katastrofy," s tým, že Púchov patrí podľa rebríčka INEKO k druhému najviac zadlženému mestu na Slovensku.

Okrem Mišúna nikto podľa nich závažným spôsobom neporušil platné zákony. "Čo sa týka policajných záznamov, s výnimkou Mariána Mišúna, ktorého v nespravodlivom a spolitizovanom súdnom procese odsúdili za protestné pálenie vlajky EU, doposiaľ nikto z nás závažným spôsobom neporušil platné zákony. Polícia nás maximálne riešila za bežné a bezvýznamné priestupky."

Od Kotlebu dávajú ruky preč, treba vyriešiť najmä rodinkárstvo a zamestnať mladých ľudí. "Ohľadne nášho prirovnávania ku Kotlebovi s poukazovaním na rodinkárstvo v BBSK, pripomíname, že väčšina z nás s Mariánom Kotlebom ani ĽSNS nikdy aktívne nespolupracovala. Našim zámerom je skutočne Púchov očistiť od rodinkárstva a protekcionizmu s cieľom podporovať zamestnanosť mladých schopných ľudí," napísali nezávislí kandidáti.

Konkrétne by bolo treba riešiť mestskú políciu. Tam podľa nich slúžia bývalí policajti poberajúci štedrý výsluhový dôchodok. "V uvedenej veci napríklad, považujeme za nechutné súčasné fungovanie púchovskej mestskej polície, kde sú dokázateľne pod dozorom primátora a náčelníka hromadne zamestnávaní bývalí policajti, poberajúci súčasne štedrý výsluhový dôchodok a plat mestských policajtov. Takýto stav je absolútne nelogický, najmä s ohľadom na vysokú nezamestnanosť mladých ľudí."

Ich hlavné body programu sa týkajú hlavne moderného a kvalitného mestského úradu, prosperujúceho mesta a zamestnanosti, spravodlivého miesta pre život a podpory športu, zdravia, výchovy a vzdelávania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu