Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenskí Rómovia dostali v Anglicku pomoc: Štedrým príspevkom ich podporila komunita

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: vo)

SLOVENSKO - Britská spoločnosť, ktorá podporuje sociálne slabších a znevýhodnených, odovzdala komunitnej skupine v Sheffielde 10-tisíc libier, aby pomohla našim slovenským rómskym rodinám začleniť sa do spoločnosti.

Spoločnosť Firvale Community Hub získala finančné prostriedky v hodnote 9 984 libier, ktoré použila na vytvorenie projektu, ktorého hlavným cieľom je podporovať tieto rodiny, aby sa dokázali zorientovať v komplikovanom trhu s prenájmami.

Projekt umožní informačným pracovníkom poskytovať užitočné prostriedky novým nájomcom a pracovať priamo so slovenskými rómskymi rodinami, aby im vysvetlili nájomné zmluvy.

Rómovia dostali podporu z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: vo)

Firvale Comunity Hub si vyčlení aj zamestnanca, ktorý bude zastrešovať funkciu mediátora bývania a bude riešiť všetky vzniknuté konflikty medzi nájomníkmi a prenajímateľmi. Finančné prostriedky darovala Charitatívna nadácia TDS, ktorá bola založená spoločnosťou TDS. Ide o britskú spoločnosť, ktorá sa zaoberá systémom nájmov a prenájmov a zlepšovaním noriem v privátnom sektore prenájmov.

Spoločnosť TDS v poslednom financovaní poskytla vyše 94 000 libier desiatim organizáciám v krajine. Od svojho založenia financovaním vo výške 400 000 libier podporila organizácie v Anglicku a vo Walese.

Rómovia dostali podporu z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: vo)

Výkonný manažér spoločnosti Firvale Community Hub komentoval myšlienku, že ich cieľom je zlepšiť sociálne rovnosti a začlenenie rodín do spoločnosti nasledovne: „Je to úžasná správa, ktorá umožní našej spoločnosti posilniť prácu so sieťou Sheffield pre rómske rodiny. Táto práca bude podporovať nových prichádzajúcich obyvateľov v zlepšovaní osídľovania a podporovať integráciu v súkromnom sektore bývania.“

Profesor Martin Partington, predseda Charitatívnej nadácie TDS, povedal: „Sme hrdí na to, že podporujeme prácu Firvale Community Hub so slovenskými rómskymi rodinami, aby sa prekonávali bariéry, ktorým musia čeliť pri usadzovaní sa v novej komunite.“

Viac o téme: RómoviaFirvale Comunity Hub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu