Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Príbeh bezdomovca ako z rozprávky: Žobral o každý cent, teraz nevie, čo s peniazmi!

Šťatlivec Lászlo Zobraziť galériu (2)
Šťatlivec Lászlo (Zdroj: gyor.hir24.hu)

BUDAPEŠŤ - Zo žobráka milionárom. To je rozprávkový príbeh bývalého bezdomovca Lászla Andrascheka (55) z Maďarska, ktorý sa ešte donedávna predieral životom na pokraji chudoby, no dnes si užíva luxus ako sa patrí. Hrdzavý bicykel vymenil za nablýskané auto a pouličné lavičky za teplo domova v novučičkom rodinnom dome. Ako je to možné? Stačilo len sedem správnych čísel.

Maďarský bezdomovec Lászlo sa roky len tak-tak pretĺkal životom. Dlhy i problémy neustále rástli a ustarostený päťdesiatnik ich začal utápať v alkohole. Žil z toho, čo vyžobral a nedostatok peňazí sa stal jeho každodennou starosťou. Teraz má však opačný problém. Prostriedkov na účte ma toľko, že nevie čo s nimi.

Rozprávkový život bývalého bezdomovca začal v deň, keď sa rozhodol posledné peniaze "investovať" do lotérie. Hoci šťastie takýmto spôsobom skúšal už mnohokrát a nikdy nepochodil, vedel, že nemá čo stratiť. Keď sa dozvedel, že jeho tiket je výherný, nemohol tomu uveriť. Sedem správnych čísel - 3, 7, 8, 16, 17, 21, 24 - mu vynieslo neuveriteľných 630 miliónov forintov (vyše dva milióny eur).

Príbeh bezdomovca ako z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gyor.hir24.hu)

"Pane Bože, až tak veľa peňazí som nechcel. Žiadal som len trochu, no nie toľkoto!" reagoval na rozprávkovú výhru. Lászlovi trvalo celé tri dni, kým si uvedomil, že jeho život už nikdy nebude taký, ako predtým. Po prvotnom šoku si kúpil rodinný dom pri Balatone aj vysnívané auto.  "Prišiel som na bicykli do autosalónu a povedal som predajcovi, že mám záujem kúpiť auto za "tri". On sa domnieval, že myslím 300 tisíc, keď som však povedal, že mojím limitom sú 3 milióny, padla mu sánka," spomína na úsmevný zážitok z predajne.

Lászlo si teraz chce splniť všetky životné sny. Plánuje vycestovať za sestrou do Kanady, ktorú už roky nevidel, píše maďarský portál gyor.hir24.hu. Nezabudol však ani na ľudí, medzi ktorými sa pred výhrou pohyboval. Jeho cieľom je pomáhať všetkým, ktorí to potrebujú, no najmä narkomanom a alkoholikom. On sám po šťastnom dni vyhlásil, že piť už nikdy nebude. Časť z výhry chce darovať  útulku pre bezdomovcov v Győri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu