Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Medvedica sa bránila z posledných síl!

Medvedica v Martine deň pred zastrelením
Medvedica v Martine deň pred zastrelením

BRATISLAVA – O prípade zatúlanej a vyhladovanej medvedice v obci Sklabiňa sme vás informovali v stredu. Dnes prinášame video, ktoré zachytáva posledné sekundy jej života a následné zastrelenie.

Medvedica sa napriek zoslabnutiu nevzdávala. Bránila sa a vzbudzovala rešpekt nie len u ľudí, ale i u psov, ktoré na ňu štekali z bezpečnej vzdialenosti spoza policajného auta. Správcovi martinského psieho útulku sa podarilo medvedici navliecť slučku na hlavu, pričom jej vpichli injekciu s narkotikami.

Po tom, čo sa o to odborník z útulku pokúsil druhý raz cez otvorené okno pristaveného auta, zviera naňho zaútočilo a zahryzlo sa mu do ruky. „Vzhľadom na to, že došlo k ohrozeniu života a zdravia, policajti použili v zmysle zákona zbraň a medveďa usmrtili," informoval martinský okresný policajný riaditeľ Jozef Tomana.

Smutnému osudu, ktorý postihol hladnú medvedicu, predchádzala jej nedeľná prechádzka po Sučanoch, kde zrejme hľadala potravu. V pondelok sa presunula do Martina. Tam ju veterinár uspal injekciou a už večer ju poľovníci vypustili do voľnej prírody. Na druhý deň sa však objavila v Sklabini, kde sa jej púť nadobro skončila.

Varovanie: Video zobrazuje zabitie zvieraťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu