Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

SDKÚ nezaplatila daň!

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Platenie daní je určite veľmi nepopulárna činnosť, zákon je však zákon a mal by platiť pre každého rovnako. Aj pre SDKÚ!

Pri všetkých tých koaličných šarvátkach si zrejme Dzurindovci len náhodou nevšimli, že za svoju budovu nezaplatili daň z nehnuteľnosti! A čo je zaujímavé, ide o budovu na Medenej ulici, s ktorou sa spája škandál s nevysvetleným 22-miliónovým dlhom SDKÚ.

Ak nezaplatíte daň z nehnuteľností, máte problém. Nový Čas má k dispozícii výzvu smerovanú SDKÚ na podanie daňového priznania k dani z nehnuteľnosti za spätné roky 2003 - 2004! Ide o daň za toľko medializovanú budovu na Medenej ulici v Bratislave. Hovorca SDKÚ Maťko to označil za nedorozumenie a chybu hodil na Mestskú časť Bratislava-Staré Mesto. "V predchádzajúcom roku, keď sme podávali daňové priznanie k dani z nehnuteľnosti nám výmer od MČ Bratislava-Staré Mesto neprišiel a nemali sme na základe čoho daň zaplatiť," vyhovára sa v stanovisku.

Podľa výzvy však SDKÚ nielenže nezaplatila daň, ale ani len nepodala daňové priznanie. Podľa hovorcu Maťka problém riešia a prebieha korešpondencia medzi SDKÚ a MČ Bratislava-Staré Mesto. Na príslušnom miestnom úrade sa ku kauze odmietli vyjadriť a odvolali sa na "daňové tajomstvo".

Pripomeňme, že budova na Medenej ulici v Bratislave sa spája zo stále nevysvetleným 22-miliónovým dlhom SDKÚ. Počas svojho letného turné po Slovensku Dzurinda nepriamo verejne priznal, že firme, ktorá zobrala na seba záväzok "dali budovu na Medenej". Priestory v lukratívnej časti Bratislavy, ktoré pôvodne patrili Demokratickej únii a neskôr SDKÚ, od januára tohto roku vlastní spoločnosť Soul.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu