Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Belousovovú odvolali z pozície predsedníčky v Čadci

Anna Belousovová
Anna Belousovová

BRATISLAVA - Anna Belousovová prišla o stranícku funkciu. Po tom, čo neuspela v kandidatúre na sneme SNS, ju predsedníctvo strany odvolalo z pozície okresnej predsedníčky v Čadci. Na jej miesto zvolilo Františka Kolembusa.

Belousovová presadzovala na primátora Čadce v blížiacich sa komunálnych voľbách kandidáta ĽS-HZDS a nie člena SNS Pavla Holeštiaka. V rozhovore to priznal aj predseda SNS Ján Slota.

"Rozmýšľam inak v rámci komunálnych volieb v Čadci. Myslím si, že by tam mal byť postavený ako kandidát na primátora Čadce za SNS náš člen a nie člen iného politického zoskupenia. Pani Belousovová podporuje člena HZDS, no a asi preto som nepriateľ. Myslím si, že post primátora okresného mesta je tak dôležitý, že v každom prípade by malo k tomu zaujať svoj názor aj Predsedníctvo SNS. To zaujalo jednoznačný postoj. Podporilo dlhoročného člena SNS a podpredsedu okresnej rady v Čadci, pána Holeštiaka. No a toto je v poslednej dobe ten najproblémovejší bod pani Belousovovej. Ja, žiaľ, za to nemôžem, že má iný názor," povedal Slota.

Podľa Belousovovej je najväčší problém Slotu jeho osobná nenávisť a pomsta voči nej, pretože si dovolila kandidovať na funkciu predsedníčky strany a otvorene pomenovať príčiny volebného neúspechu a krachu SNS. Príčinami podľa nej boli kauzy ako nástenkový tender, emisný tender a ďalšie kauzy, ktoré vyplávajú na povrch a sú spojené s menami Slotových nominantov. Jozef Vražel z HZDS bol ako kandidát SNS na primátora Čadce podľa Belousovovej schválený celou okresnou konferenciou SNS v okrese Čadca, čo je celá členská základňa v tomto okrese.

"Nebol mojím osobným nominantom. Holeštiak je osobným nominantom Slotu. V tom je rozdiel chápania demokracie a toho, čo je a nie je normálne medzi mnou a Slotom. Myslím si, že nie je normálne, aby niekto, kto ako Slota prepadol v Žiline vo voľbách na primátora, kto skončil skoro na konci vo voľbách do VÚC a kto SNS priviedol skoro z 13 percent na päť, chcel rozhodovať o tom, kto bude primátorom Čadce," vyhlásila Belousovová v rozhovore.

Zároveň dodala, že Holeštiak je osobným nominantom Slotu a Čadčania by mali dobre zvažovať, komu dajú svoj hlas, pretože sa môže stať, že "ak ovládne Čadcu cez svojho nominanta Slota, onedlho sa môžeme presláviť neslávne ďalšími kauzami v štýle nástenkového tendra a emisných kvót". "Slota nemá politické ani morálne právo nanucovať Čadčanom svojho "priateľa" Holeštiaka. Jeho "priatelia" sa už neslávne podpísali v uplynulých štyroch rokoch na mnohých kauzách," vyhlásila Belousovová. Podľa nej predsedom okresnej rady v Čadci sa však paradoxne stal človek, ktorý nehlasoval za Holeštiaka, ale za Jozefa Vražela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu