Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prežil útok medveďa!

Petra Hozzu medveď skoro oskalpoval, najviac zranení má na hlave. Zobraziť galériu (3)
Petra Hozzu medveď skoro oskalpoval, najviac zranení má na hlave.

RUŽOMBEROK - Prežil útok zúrivého medveďa. Šelma napadla Petra Hozzu (44) zo Spišskej Novej Vsi, keď bol na hubách pri obci Východná (okres L. Mikuláš).

Takmer oskalpovaný muž bol počas útoku stále pri vedomí a keď k nemu prišiel kamarát, jeho prvá otázka bola, či mu netrčia z tela kosti a či je celý. "Do Východnej chodíme na hríby už roky," hovorí Peter Hozza. Tentoraz bol s kamarátom, synom a synovcom. "V mieste, kde ma napadol medveď, sme boli dlho a kričali na seba. Preto bol útok nečakaný. Stál som pri kríkoch a z nich sa ozvalo neurčité zavrčanie. Ustúpil som a otočil sa. Rozbehnutý zúrivý medveď však už bol pri mne..." spomína muž, ktorý sa zo zranení lieči na infekčnom oddelení v ružomberskej nemocnici.

Šelma zahryzla Petrovi do boku. Hodila ho na zem. Jej útok trval asi 20 sekúnd. "Zakrýval som si rukami hlavu a cítil, ako ma medveď trhá. Potom sa však asi zľakol kriku môjho syna s kamarátom a ušiel. Celé telo bolo ako v ohni a pre krv, ktorá mi tiekla z hlavy som nič nevidel," hovorí Peter Hozza. Ten aj napriek ťažkým zraneniam dokázal ísť naproti sanitke, ktorá ho odviezla do nemocnice. Podľa lekárov môže hovoriť o šťastí. Najťažšie zranenia utrpel na hlave a zašitie všetkých rán trvalo viac ako 2 hodiny. "Ťažko teraz povedať, či budem mať v lese strach. Na hríby chodiť neprestanem, ale zvláštny pocit z tohto stretnutia vo mne zostane. Určite som sa druhý raz narodil," dodáva Peter Hozza.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu