Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Pri Sl. Ľupči zahynul elektrikár po zrážke s autobusom!

Vodič auta zrejme dostal mikrospánok Zobraziť galériu (10)
Vodič auta zrejme dostal mikrospánok

BANSKÁ BYSTRICA - Za obcou Slovenská Ľupča pri Banskej Bystrici sa v stredu popoludní zrazil autobus s osobným autom. Vodič elektrikárskeho auta namieste zahynul, jeho spolujazdca previezli do nemocnice. Posádke autobusu, ktorú tvorilo asi 15 ľudí, sa nič vážne nestalo.

„Išli sme od Brezna smerom do Banskej Bystrice, keď sa v mojom jazdnom pruhu nečakane objavilo osobné auto. Jeho vodič vôbec nereagoval. Aby som sa vyhol čelnej zrážke, odbočil som ku krajnici,“ opísal situáciu pred kolíziou vodič autobusu. Napriek tomu však zrážke nedokázal zabrániť a auto narazilo do jeho ľavého boku. Autobus, v ktorom sa viezlo 15 cestujúcich, skončil v priekope mimo cesty.

Vodič osobného auta, ktoré patrilo Stredoslovenskej energetike, bol namieste mŕtvy. Jeho spolujazdec utrpel rezné poranenia po celom tele a sanitka ho previezla do nemocnice v Banskej Bystrici. Polícia po nehode uzavrela cestu a dopravu odklonila na vedľajšiu komunikáciu cez obec Lučatín.

„Správanie šoféra toho auta si stále neviem vysvetliť. Asi dostal mikrospánok, pretože zámerne v protismere takto jazdiť nemohol,“ povedal vodič autobusu. Oficiálne príčiny tragickej nehody však stále nie sú známe. Polícia prípad vyšetruje, alkohol u vodiča autobusu nezistili. Celkové škody na vozidlách budú vyčíslené neskôr.

Nehoda pri Slovenskej Lupci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu