Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Devínska N. Ves: 8 mŕtvych a 15 zranených!

Telo jednej z obetí Zobraziť galériu (14)
Telo jednej z obetí

Aktualizované

BRATISLAVA – Sedem ľudí sa stalo obeťou strelca, ktorý spustil paľbu v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Muž nakoniec spáchal samovraždu. Šesť zastrelených ľudí pochádzalo zrejme z jednej rodiny, siedmu obeť útočník pravdepodobne zasiahol náhodne, keď vyšla na balkón. Zranených bolo viac ako desať ľudí vrátane trojročného chlapca.

Približne 50-ročný strelec so samopalom podľa polície spustil paľbu v byte, strieľal však aj neskôr na ulici po náhodných obetiach.
    
Motív páchateľa zatiaľ nie je známy. Polícia nechce o ňom poskytnúť bližšej informácie. Internetový portál Sme.sk však napísal, že podľa jeho informácií bol útočníkom bývalý policajt. Aj minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) naznačil, že útočník mohol pracovať v ozbrojených zložkách.
    
Polícia pôvodne informovala o šiestich obetiach streľby, neskôr však bola v byte v blízkosti paľby nájdená ešte zastrelená žena. "Zrejme vyšla na balkón v čase, keď vrah strieľal všade na okolo," poznamenal Lipšic. Vrah predtým zabil v byte štyri ženy a jedného muža, piatu osobu zastrelil pri vchode. Podľa Lipšica rodina patrila k rómskemu etniku.
    
Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) na mimoriadnej tlačovej konferencii povedal, že zranených bolo 15 ľudí. Trinásť bolo hospitalizovaných vo viacerých bratislavských nemocniciach, dvoch účastníkov streľby zdravotníci ošetrili na mieste. Medzi vážne zranenými je aj jeden Čech. Najvážnejšie sú podľa lekárov zranenia hrudníka, chrbtice, brušnej dutiny či hlavy. Medzi zranenými bolo aj trojročný chlapec, ktorý však na žiadosť rodičov už opustil nemocnicu. Operáciu dnes podstúpil aj policajt, ktorý pri streľbe zasahoval.
    
K paľbe došlo dopoludnia na Ulici Pavla Horova neďaleko nákupného strediska pred desiatou dopoludnia, v mestskej časti následne miestnym rozhlasom vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali z domovov. Miesto prestrelky aj vjazd do mestskej časti polícia uzavrela. Do oblasti bol vyslaný špecializovaný tím psychológov, ktorý má pomôcť rodinám a príbuzným obetí a zranených.
    
Na tlačovej konferencii sa z radov médií ozvala kritika na adresu polície, ktorá vraj o incidente a policajnej akcii nedostatočne informovala. Obyvatelia mestskej časti v rozhovore pre televíziu TA3 povedali, že nevedeli, čo sa presne deje. Polícia sa voči kritike ohradila a zdôraznila, že prioritou bola záchrana životov.
    
Lipšic novinárom tiež oznámil, že dal pokyn nájsť kriminálne najrizikovejšie oblasti na Slovensku. Dodal, že je nutné čo najskôr prezbrojiť políciu, aby dokázala účinne zasahovať v obytných zónach.

 



Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu