Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kradnuté autá legalizovali: policajt, colník a úradník!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Obžalobu na osem mužov za legalizáciu kradnutých áut prijal dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici.

Skupina, v ktorej je i bývalý šéf dopravného inšpektorátu, colník a úradník, sa podieľala na legalizácii takmer 50 ukradnutých osobných motorových vozidiel.

Celú skupinu obžalovali za pokračujúci trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Bývalý policajt, colník a úradník navyše čelia i obvineniu z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Colníkovi kladú za vinu aj trestný čin skrátenia dane a porušovanie predpisov v obehu tovaru v styku s cudzinou. Jeden z obžalovaných je vo výkone trestu za iný kriminálny čin, ostatných stíhajú na slobode.

Trestnej činnosti sa dopustili v rokoch 1998 a 1999. Legalizácia prebiehala tak, že niektorí zo skupiny získali vozidlo, ukradnuté napríklad v Bratislave. Šéf dopravného inšpektorátu v istom okrese v Banskobystrickom kraji mu pridelil oficiálne poznávacie značky a auto potom predali v autobazáre na východnom Slovensku. Zlodeji kradnutých áut sú neznámi.

Prokurátor i obžalovaní odmietli návrh sudcu na dohodu o vine a treste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu