Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vodiči, pozor, testujú novú zbraň na cestných pirátov!

BRATISLAVA - Cestní piráti, ktorí sa doteraz pokúšali predísť pokute za prekročenie povolenej rýchlosti náhlym šliapnutím na brzdu, keď zbadali policajný radar, už ani týmto manévrom nezachránia obsah svojej peňaženky. Polícia má v skúšobnej prevádzke novinku, ktorou chce prejsť cez rozum aj "špekulantom".

Policajný prezident Ján Packa potvrdil, že na jednom, zatiaľ utajovanom úseku slovenských ciest, začali testovať tzv. priebežné meranie rýchlosti. "Hlavným dôvodom je snaha o zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky a zníženie nehodovosti," vysvetlil Packa a dodal, že ďalším dôvodom je zámer "nezdržiavať vodičov na ceste riešením priestupku".

Zariadenie pracuje na princípe zmerania času, v ktorom prešlo auto začiatkom meraného úseku - druhým údajom je čas, keď auto meraný úsek opustí. Polícia tak ľahko získa informáciu, ako dlho auto úsekom prechádzalo, z čoho prístroj vypočíta jeho rýchlosť. Celý systém je úplne automatický a prakticky bez obsluhy. Údaje zaznamenáva a vyhodnocuje počítačové zariadenie, ktoré zašle majiteľovi auta poukážku na zaplatenie pokuty.

"Takto budeme šetriť pracovné sily, aj peniaze," konštatoval Packa. Termín, od ktorého polícia spustí zariadenie do ostrej prevádzky, Packa nezverejnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu