Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vypaľovanie trávy spôsobilo reťazovú haváriu!

V reťazovej havárii bolo šesť áut Zobraziť galériu (8)
V reťazovej havárii bolo šesť áut (Zdroj: Topky.sk)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Len niekoľko stoviek metrov od spišskonovoveského podniku Embraco sa stala reťazová havária. V sebe skončilo šesť áut. Jedna žena si pri nehode rozbila hlavu.

Haváriu zapríčinil dym z vypaľovanej trávy na neďalekej lúke. „Išiel som povolenou rýchlosťou. Viditeľnosť bola perfektná. Zrazu zafúkal vietor a na ceste sa v okamihu objavil hustý dym,“ povedal vodič červeného Peugeota Matúš Brajerčík. „Nebolo vidieť ani na dva metre. Prudko som zabrzdil. Odzadu som pocítil tri nárazy.“ Jozef Pukluš sa práve vracal z práce na svojom Volkswagene, ktorý si kúpil len pred niekoľkými týždňami. „Bol to len zlomok sekundy a nebolo nič vidieť. V hmle som zazrel len červené svetlá. Narazil som. Škoda bude vysoká.“

Spišskonovoveských hasičov vypaľovanie trávy v posledných dňoch zamestnáva až príliš. „Sú dni, kedy na horiace lúky vyrážame až deväťkrát,“ povedal operačný dôstojník hasičov v Spišskej Novej Vsi Ivan Krkoška. Doteraz však tráva v plameňoch na Spiši takú škodu nenarobila.

Vodiči, ktorí na hustý dym na ceste doplatili, teraz riešia pre nich ťažký rébus. „Ozaj som zvedavý, kto bude za túto haváriu zodpovedný,“ pýta sa Marek Gaduš z bielej škodovky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu