Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Hromadná nehoda na D1 v smere do Bratislavy: Ľudia v kolónach sa nevedeli dostať do práce

Vážna nehoda blokuje dopravu na D1 Zobraziť galériu (10)
Vážna nehoda blokuje dopravu na D1 (Zdroj: Foto: HAZZ)

BRATISLAVA – Vážna dopravná nehoda sa stala na diaľnici D1 v smere do Bratislavy. Zrazili sa dva kamióny a dodávka. Tvorili sa rozsiahle kolóny a zápchy, vodiči hlásili zdržanie až tri hodiny.

Dopravná nehoda dvoch kamiónov a dodávky sa stala dnes ráno krátko pred pol šiestou hodinou na 16. kilometri diaľnice D1 pred Bratislavou v smere od Senca.  

VIDEO Kolóny na diaľnici. 

Nehoda D1

Ako informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková, do návesu nákladného vozidla volvo so zvolenskou poznávacou značkou, ktorý bol odstavený v pravom jazdnom pruhu kvôli technickej poruche, narazilo nákladné auto zn. Iveco so žilinskou poznávacou značkou. "V dôsledku nárazu došlo k posunu celej jazdnej súpravy nákladného vozidla do stredného a pravého jazdného pruhu. Na miesto sa ihneď dostavili všetky záchranné zložky a hliadka Národnej diaľničnej spoločnosti," priblížila Mihalíková. 

Kolóna na D1

Účastníci nehody boli podrobení dychovej skúške, ktorá požitia alkoholických nápojov vylúčila. Celková škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na viac ako 40.000,- eur. "Do nemocnice bol so zraneniami prevezený 43-ročný vodič vozidla Iveco," doplnila policajná hovorkyňa.

VIDEO Hromadná nehoda na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

VIDEO Hromadná nehoda na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: foto: topky)

Po príjazde na miesto udalosti poskytli príslušníci zranenej osobe prvú pomoc a transportovali ju na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ priblížili hasiči. Havarované automobily zabezpečili proti vzniku požiaru, prečerpali naftu z poškodenej nádrže a asistovali pri zdokumentovaní dopravnej nehody.

Dopravu počas dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov usmerňovali hliadky diaľničného oddelenia PZ Bratislava. Premávka bola krátko pred deviatou hodinou plne prejazdná vo všetkých jazdných pruhoch. Presné príčiny, okolnosti a miera zavinenia nehody sú predmetom objasňovania.

Vážna dopravná nehoda na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: FB/Zelena vlna)

VIDEO Hromadná nehoda na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: waze.com)

Kolóny sa tvoria aj na starej Seneckej ceste
Zobraziť galériu (10)
Kolóny sa tvoria aj na starej Seneckej ceste  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

VIDEO Hromadná nehoda na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

VIDEO Hromadná nehoda na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

VIDEO Hromadná nehoda na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Na mieste sa nachádza 15 príslušníkov HaZZ so štyrmi kusmi techniky. Podľa Stellacentra je blokovaný pravý a stredný pruh. Vodiči sa v úseku zdržia minimálne 30 – 60 minút.

V utorok dopoludnia začnú opravovať Račiansku ulicu

V hlavnom meste sa tvoria zápchy aj kvôli rekonštrukcii ciest. Jednu z najfrekventovanejších ciest v Bratislave – Račiansku ulicu začnú celoplošne opravovať v oboch smeroch v utorok o 10-tej hodine. Vodiči jazdiaci týmto úsekom preto musia počítať s obmedzeniami. Práce majú byť ukončené do 1. júla. Informuje o tom hlavné mesto.

V rámci rekonštrukcie sa opraví úsek dlhý zhruba 2,1 kilometra, a to od križovatky s Nobelovou po križovatku s Hečkovou ulicou v oboch smeroch. "Začiatok opravy bude asi 100 metrov za križovatkou Hečkova v smere do mesta," spresnilo mesto. Oprava Račianskej bude spočívať v odfrézovaní asfaltovej vrstvy vozovky a položení nového asfaltového krytu. Premávka bude usmernená prenosným dopravným značením.

Od pondelka (28.5) opravuje mesto aj dlažbu na Uršulínskej a Radničnej ulici. Od minulého týždňa sa pracuje aj na Budatínskej ulici a frekventovanej Brnianskej ceste. Od polovice mája prebieha oprava aj na Hodonínskej ulici. Práce v týchto úsekoch majú byť ukončené v priebehu júna.

V roku 2018 chce bratislavská samospráva opraviť celkovo 100 km jazdných pruhov. Do opráv komunikácií investuje hlavné mesto 16 miliónov eur, sedem miliónov z rozpočtu mesta a deväť miliónov eur z vládnej dotácie. Súčasťou balíka opráv je aj vybudovanie 200 bezbariérových úprav priechodov pre chodcov, oprava 19 km chodníkov a 26 bezpečnejších zastávok MHD. Väčšinu z plánovaných opráv ciest bude hlavné mesto realizovať cez letné prázdniny. 

Viac o téme: NehodaDiaľnicaSenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu