Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zrušenú výstavbu náhradných bytov v Dúbravke má na starosti okresný súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Výstavbu 68 náhradných nájomných bytov v bratislavskej mestskej časti Dúbravka, v lokalite Pri kríži, oddnes pozastavil súd.

"Práce sú pozastavené rozhodnutím Okresného súdu Bratislava IV," informoval starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Okresný súd nariadil neodkladné opatrenia, ktoré sú vykonateľné doručením. Hlavné mesto sa musí podľa starostu preto zdržať akejkoľvek stavebnej činnosti na pozemku aj výrubu drevín. Voči rozhodnutiu sa však môže odvolať na krajský súd. Mestská časť Dúbravka tvrdí, že chce situáciu riešiť. "Oslovíme ešte raz pána primátora Iva Nesrovnala a pozveme ho na konštruktívnu debatu o riešení výstavby na pozemku Pri kríži," skonštatoval Zaťovič.

Hlavné mesto tvrdí, že mu nebolo doručené takéto rozhodnutie súdu. "Preto sa k tomu v tomto momente nevieme vyjadriť. Akonáhle takéto rozhodnutie dostaneme, budeme naň reagovať," povedala Katarína Kohútiková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

Bratislava do konca roka 2016 nezabezpečila náhradné nájomné bývanie pre 580 žiadateľov z reštituovaných bytov. Od začiatku tohto roka má preto povinnosť im vyplácať rozdiel medzi trhovým a regulovaným nájomným. Mesto chce náhradné nájomné byty pre žiadateľov z reštituovaných bytov postaviť a s ministerstvom dopravy a výstavby sa dohodlo, že ich bude možné zaobstarať aj kúpou. 

Výstavbu prvých 68 náhradných bytov spustil pred niekoľkými týždňami magistrát v bratislavskej mestskej časti Dúbravka, v lokalite Pri kríži. Ich stavbu viackrát stopli mestskí poslanci a nesúhlas vyjadrila aj mestská časť, podľa ktorej je potrebné najskôr vyriešiť zeleň a vybudovať parkovisko pre autá, ktoré doteraz stáli na mieste začatej výstavby. Mesto však tvrdí, že stavať ju núti zákon a neriešením situácie môže mesto prísť o množstvo peňazí. 

Podľa Nesrovnala výstavbu nebrzdí žiadny vecný problém, len záujem určitej skupiny ľudí, ktorým nevyhovuje verejnoprospešný projekt. "Sú tam všetky potrebné povolenia, zeleň je vyriešená, trvalé parkovanie, ktoré ráta so 181 miestami, je vyriešené a dočasné parkovanie takisto, čaká sa len na súhlas starostu Dúbravky," uviedol.

Viac o téme: BytyDúbravka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu