Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico zaútočil na novinára z RTVS: Vytočila ho jedna otázka, ste trafený!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico je známy svojím prístupom k novinárom. Vyberá si novinárov aj otázky, na ktoré je ochotný odpovedať. Po dnešnej návšteve NKÚ si na tlačovej besede nedával servítku pred ústa. Svoje nesympatie voči Slovenskému rozhlasu netajil a opäť prestrelil.

Fico sa nikdy netajil a netají, že niektoré média nerešpektuje a dáva to pri každej príležitosti najavo. Tentokrát si to odniesol redaktor a moderátor Slovenského rozhlasu, ktorý premiérovi položil v rámci tlačovky otázku. "Pán premiér, vy ste prišli na NKÚ v čase, keď tento úrad preveruje také veci ako projekt ESO (Efektívna, spoľahlivá a otvorená verejná správa) či akcie organizované ministerstvom zahraničných vecí v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Čo by ste povedali na podozrenie, že ste si prišli úrad nakloniť?"

Reakcia, ktorá prišla zo strany premiéra bola neadekvátna a urážajúca. "Že ste trafený," znela odpoveď. Fico pohotovo ďalej reagoval, keď nedovolil redaktorovi položiť ďalšiu otázku. "Pán redaktor, ja nechcem kaziť atmosféru, ale poznáte môj názor na Slovenský rozhlas, vy ste jednoducho opozičné hniezdo. Vaše otázky si jednoducho vyprosujem," takýmto spôsobom dal Fico najavo, že RTVS sa zaradilo na zoznam, ktorý sa svojich odpovedí len tak nedočkajú. 

Viac o téme: TlačovkaReakciaUrážkyFico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu