Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slotova škandalózna nehoda pod vplyvom: Vyšetrovatelia ho chcú dostať do väzenia!

Ján Slota spôsobil nehodu Zobraziť galériu (4)
Ján Slota spôsobil nehodu (Zdroj: Foto: archív, polícia)

ŽILINA - Bývalý šéf národniarov Ján Slota čelí poriadnemu škandálu. V pondelok podvečer spôsobil podľa polície dopravnú nehodu. Exposlanec bol pod vplyvom alkoholu, skončil s podozrením na infarkt v nemocnici. Pre obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa môže dostať za mreže. Sudca bude rozhodovať o jeho vzatí do väzby.

Bývalý politik, ktorý je známy alkoholovými excesmi, spôsobil v pondelok podvečer medzi obcami Lietavská Lúčka a Porúbka dopravnú nehodu. Pravdepodobne dostal šmyk a následne sa zrazil s dvomi autami. Bezprostredne po nehode sa ale odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu. Po prezretí lekárom skončil v žilinskej nemocnici s podorzením na infarkt.

Žilinskí policajti sa prípadom intenzívne zaoberali a Slotu obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Poverený príslušník Policajného zboru na obvineného muža spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.

Slotova škandalózna nehoda pod
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Prokurátor sa s podnetom stotožnil. "Prokurátor Okresnej prokuratúry Žilina podal návrh na vzatie do väzby Ing. Jána S. obvineného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O podanom návrhu bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina," uviedol hovorca žilinskej prokuratúry Milan Cisarik.

Slotova škandalózna nehoda pod
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Slota havaroval v pondelok podvečer

Slota v pondelok pred 18-tou hodinou na svojom Porsche Cayenne na ceste v smere od Lietavskej Lúčky do Porúbky v okrese Žilina z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do pred ním idúceho Audi A6, ktoré viedol 56-ročný muž. Po zrážke audina narazila do Suzuki SX 4, ktoré viedol 39-ročný vodič. Pri nehode, našťastie, nikto vážnejšie zranenia neutrpel. "U vodičov vozidiel Audi a Suzuki alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Obvinený muž sa po dopravnej nehode odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a odmietol sa podrobiť aj lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou," ozrejmil Moravčík. 

Slotova škandalózna nehoda pod
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Policajti exšéfa národniarov obmedzili na osobnej slobode a zadržali mu vodičský preukaz. Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž umiestnený do cely policajného zaistenia. Lekár tiež rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení.

V prípade dokázania viny hrozí Slotovi trest odňatia slobody až na jeden rok.

Viac o téme: AlkoholNehodaSudcaVäzbaObvinenie Ján Slota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu